Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2021-02-04
  • pressmeddelande

Special-Elektronik tecknar distributionsavtal med Absen, en av världens största exportör av LED-väggar

Special-Elektronik är stolta över att presentera ett nytt distributionsavtal med Absen, världens största exportör av LED-väggar. Absen producerar högkvalitativa och kreativa pixel LED-lösningar som är lämpliga för alla typer av applikationsområden, både för inom- och utomhusbruk.


Vi har länge avvaktat den tekniska utvecklingen på LED-väggar, och även träffat många tillverkare de senaste åren. Vårt mål har varit att hitta en tillverkare med både bredd och innovationskraft så det är verkligen glädjande att vi fått ett samarbete med just Absen för att kunna hjälpa våra partners med alla typer av visuella helhetslösningar, säger Åke Larsson, VD på Special-Elektronik.

Absen grundades 2001 i Shenzhen, Kina där företaget fortfarande har sitt huvudkontor. Absen expanderar nu sin verksamhet i Europa och tecknar ett distributionsavtal med Special-Elektronik för den svenska marknaden. Absen står för en hög produktstandard, teknologisk innovation och strikt kvalitetskontroll, någonting som Special-Elektronik värdesätter när de söker efter nya spännande samarbetspartners.

För oss är det viktigt att arbeta med produkter av hög kvalitet och lång hållbarhet. Vi strävar alltid efter att ha en långsiktig relation med både våra kunder och leverantörer och då måste produkterna hålla en hög teknisk nivå, vilket Absen verkligen gör. De har en stor portfölj med många bra alternativ på pixel LED vilket gör att vi kan hjälpa våra kunder med LED-väggar till allt från hörsalar, konferensrum, sportarenor, digital signage till trottoarpratare, säger Per Alsterdal, produktansvarig för Absen.

Absens stora utbud av pixel LED-displayer möjliggör skapandet av dynamiska, inspirerade och intresseväckande digitala upplevelser för allt från småskaliga installationer till enorma sömlösa videoväggar. Ett exempel på detta är nyetablerade Guangzhou Kaisa Baiyun City Plaza i Kina där de har installerat en trapetsformad display från Absen på hela 275 kvm som integrerades med byggnaden. Med hjälp av kreativt 3D-innehåll ger detta en imponerande visuell upplevelse där innehållet verkar röra sig bortom själva byggnaden.

Absen har haft en fantastisk framgång och vunnit flera priser genom åren tack vare sin innovativa teknik och prestanda. Alla Absens pixel LED-displayer har noga utvalda komponenter, de designas, byggs och testas i deras fabrik Absen Huizhou Intelligent Manufacturing Base i Kina där de har kapacitet att producera drygt 300 000 kvm pixel LED-displayer per år. Under åren har Absen levererat produkter till mer än 30 000 installationer i över 120 länder runt om i världen.

Läs mer om Absen:
www.absen-europe.com/
www.specialelektronik.se