Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2020-10-22
  • pressmeddelande

Special-Elektronik firar 50 år!

Special-Elektronik har gjort en spännande resa sedan starten den 22 oktober 1970. Då var det ett litet familjeägt källarföretag inriktat på installationer av TV-antenner och mindre centralantenner. Idag, 50 år senare, är företaget en kunskapsdriven systemleverantör inom AV-teknik och kabel-TV/fiberoptik som arbetar i toppmoderna lokaler i Stodene utanför Karlstad och omsätter ca 330 mkr.

Jag har varit en del av den här resan i 35 år och jag är otroligt stolt över det här företaget och utvecklingen som vi har gjort under dessa år. Att fylla 50 år som företag är en ynnest som få företagare får uppleva, säger Åke Larsson, VD på Special-Elektronik.

Special-Elektronik har hunnit med mycket under sina 50 år som verksamma inom teknikbranschen. Företaget grundades av Hans Gustafsson 1970 och började då som ett lokalt installationsföretag i antennbranschen. Under 90-talet avvecklades installationsverksamheten och företaget fokuserade istället på att utveckla ett av sina andra områden, grossistförsäljningen, och det var då som företaget tog fart ordentligt. Idag är Special-Elektronik en ledande distributör av professionell AV-teknik, kabel-TV, fiberoptik och smarta hem och Special-Elektronik levererar många prestigefulla projekt till olika företag, organisationer och privata hem på den skandinaviska marknaden.

Vi har varit i ständig utveckling i 50 år och det tänker vi fortsätta med. Vi började som ett litet installationsföretag och är idag en teknikdistributör inom flera områden, bland annat mötesteknik, utbildningsmiljöer, hotellsystem och belysning. Det finns fortfarande massor av outnyttjade möjligheter i vår bransch och vi vill även utforska nya områden. Dessutom är teknikutvecklingen i konstant förändring så det är viktigt att vara lyhörd, anpassningsbar och framförallt våga, säger Åke Larsson.

Att fylla 50 år är en milstolpe för företaget, dock blir det inget stort firande på grund av de omständigheter som råder, men förhoppningen är att det ska bli av lite längre fram när läget i världen har stabiliserats lite. Men tårta till personalen blir det såklart och en skål för kommande 50 år!

Nyfikna på att läsa mer om företagets resa så hittar ni den här.