Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2021-09-26
  • pressmeddelande

Special-Elektronik distribuerar nu produkter från kanadensiska Pixelgen i Sverige

Special-Elektronik distribuerar nu produkter från kanadensiska Pixelgen i Sverige. Pixelgen är en ingenjörsorienterad organisation som utvecklar och tillverkar ett urval av HDMI-produkter för krävande ljud- och bildinstallationer. Pixelgens produkter bygger på kompromisslös teknik för okomprimerad signalöverföring och levererar industriledande prestanda för HDMI-anslutningar med lång räckvidd. Varje pixel levereras utan någon kvalitetsförlust, precis som det ska vara!

Pixelgen är ett viktigt tillskott för oss. De är inte en kabeltillverkare i mängden, utan ett specialiserat företag med djupgående kunskap om HDMI som teknik. Nya spelkonsoler, format och standarder ställer unika krav på kablaget och kräver inte bara en extrem bandbredd, utan också stöd för avancerade protokoll för kommunikation mellan enheter. I Pixelgen har vi en partner att luta oss mot för problemfri signalöverföring, kommunikation och styrning över HDMI, säger Per Larsson, produktansvarig för Pixelgen på Special-Elektronik.

I Pixelgens sortiment återfinns både passiva och aktiva THX-certifierade HDMI-kablar med stöd för HDMI 2.0b och HDMI 2.1, samt en signalförstärkare för att uppgradera äldre HDMI-kablage till dagens standard. Det passiva kablaget stöder HDMI 2.0b (18Gbps) upp till och med 5 m. För längder över 5 m använder Pixelgen en unik aktiv hybridkonstruktion, PXLGLASS, där ljud- och bildsignal går över fiber och kommunikation för HDCP och CEC går via traditionell kopparledare. PXLGLASS finns med stöd för HDMI 2.0b (18Gbps) upp till och med 50 m och HDMI 2.1 (48Gbps) upp till och med 30 m.

Pixelgens HDMI-sortiment finns nu tillgängligt för omgående leverans. Inom kort lanseras också en fristående videoprocessor som med hjälp av den erkända DARBEE Visual Presence-teknologin tar fram det bästa av alla installationer. Har ni frågor, eller vill veta mer om Pixelgen, var vänliga att kontakta produktansvarig Per Larsson.
Tel: +46 54 444 2067
E-post: per.larsson@specialelektronik.se

Se Special-Elektroniks sortiment från Pixelgen här.