Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2022-01-19
  • pressmeddelande

Special-Elektronik blir ny svensk leverantör av Fohhns professionella ljudsystem

Fohhn har tecknat exklusivt distributionsavtal med Special-Elektronik i Karlstad som nu kan erbjuda sina kunder Fohhns förstklassiga ljudsystem. Fohhn utvecklar och bygger några av de mest högklassiga ljudsystemen på världsmarknaden speciellt utformade för fasta installationer i offentliga miljöer. De har en bred produktportfölj av professionella ljudsystem, högtalare, högpresterande ljudförstärkare, mjukvaror och tillbehör.

Special-Elektronik kan nu leverera Fohhn:s professionella ljudsystem med komplexa funktioner till sina kunder i Sverige. Fohhn är kända för kvaliteten på sina hård- och mjukvaror där varje enskilt system tillverkas för hand i Tyskland och går igenom en rad olika kvalitetskontroller innan de lämnar fabriken. Alla ingående komponenter produceras i närområdet med ett utpräglat hållbarhetstänk. Produktportföljen består bland annat av ljudsystem för mobila applikationer och fasta installationer, Beam Stearing högtalare, Line Array högtalare, modulära ljudsystem för större ljudarrangemang, ljudförstärkare och mjukvaror.

Vi har avvaktat i många år med att ta steget upp till den högsta nivån inom professionella ljudsystem men nu är det dags. Med Fohhn kan vi nu erbjuda den bästa tekniken i kombination med ett tydligt hållbarhetstänk, säger Åke Larsson, VD på Special-Elektronik.

Fohhn är medvetna om att varje plats har sina egna unika akustiska krav, oavsett om det är ett konferensrum, en stor arena, operahus eller teater och erbjuder därför specialiserade lösningar även till de mest utmanande akustiska miljöerna. Dessutom har alla rum och lokaler olika behov, därför finns möjligheten att specialbeställa deras produkter utefter kundens behov och rummets estetik och designkrav utan att behöva kompromissa med systemets ljudkvalitet. Högtalarna kan lackeras i önskad färg och det finns även möjlighet att applicera en fotorealistisk finish så att högtalarna smälter in i rummet. Det finns mer än 500 ytbehandlingar att välja mellan inklusive olika träslag, stenar och metaller. Dessutom kan ett urval av högtalarserierna Line Source och Media Scale tillverkas i en anpassad storlek.

Fohhn:s sortiment kompletterar vårt befintliga sortiment oerhört bra och ger oss förmågan att leverera den bästa ljudupplevelsen i vilken krävande miljö som helst. Dessutom estetiskt anpassade när installationen så kräver, säger Åke Larsson.

Fohhn erbjuder två smarta och viktiga webbaserade verktyg, Fohhn Designer och Fohhn Audio Soft, för att säkerställa att ljudinstallationen blir korrekt. Fohhn Designer är en akustisk 3D-simulator för att rita upp och planera placeringen av högtalarna utefter rummets förutsättningar och få en presentation av resultatet. I Fohhn Audio Soft går det att intuitivt och i realtid fjärrstyra alla Fohhns produkter och få åtkomst till routing, DSP-inställningar och alla Beem Steering funktioner.

I mer än 25 år har Fohhn specialiserat sig på utveckling, tillverkning och distribution av professionella högtalarsystem. Företagets huvudfokus ligger på en omfattande systemintegration inom utmanande akustiska miljöer. En felfri integration i olika rum och på scener är lika viktigt för Fohhn som ett perfekt ljud, taluppfattning och hög funktionalitet. Fohhn:s ljudsystem är intelligenta produkter av högsta kvalitet som levererar maximal prestanda och bästa möjliga ljudresultat. För att tydliggöra kvalitetsstandarden erbjuder Fohhn 5 års garanti på alla sina produkter.

Sedan januari 2020 har företaget samlat allt under samma tak i deras nya huvudkontor i Nürtingen, Tyskland: Forskning, utveckling, montering, logistik, administration, kundsupport och försäljning. Detta ger dem en god överblick över hela leveranskedjan och det håller nere onödiga transporter. Fohhn förlitar sig även på regionala leverantörer och använder främst kvalitetskomponenter från Europa.

Se Special-Elektroniks växande sortiment av Fohhns produkter här.