Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2023-02-02
  • produktnyhet

Serverbaserat kontrollsystem från Crestron

Crestron Virtual Control VC-4, är ett serverbaserat alternativ till hårdvarubaserade styrsystem (exempelvis styrprocessor RMC4) med smarta funktioner och förmågan att skala upp snabbt. Plattformen kan styra flera rum över nätverket från en server i virtualiserad miljö eller valfri Linux-dator exempelvis den här där installation av Alma Linux och konfiguration av VC-4 ingår.

VC-4 kan styra nätverksansluten AV-teknik så som bild- och ljudteknik och i kombination med expansionsmodulerna CEN-IO eller någon av NVX-enheterna som finns för omgående leverans, för att styra teknik som styrs via RS232, IR eller relä. Crestrons BUS-system för belysning och miljö, Cresnet, går även att styra via en brygga med flera olika enheter för bland annat ljud, bild, sensorer och termostater.

Plattformen har stöd för programmeringsspråken C#, SIMPL och SIMPL#Pro som ger programmerare valmöjligheten att programmera i de språk som lämpar sig bäst. Virtual control VC-4 är licensbaserad mot en engångskostnad vilket gör att systemen kan driftsättas omgående.