Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2021-05-31
  • produktnyhet

Ljud över nätverk med Crestron DM NAX

Crestron lanserar DM NAX som är en helt ny produktserie för distribuerat ljud över nätverk (AoIP) för privata hem och kommersiellt bruk. NAX-serien är baserad på samma koncept som DM NVX, den populära AV över IP-plattformen som ger en fantastisk flexibilitet, skalbarhet, prestanda och integration. Tack vare AES67-stödet i NAX kan de nya produkterna användas tillsammans med NVX för helt nätverksbaserade ljud- och bildlösningar. Självklart går det även att ansluta analoga och digitala källor för att på så vis distribuera ut detta i flera rum.

Först ut i NAX-serien är DM-NAX-8ZSA, en kraftfull ljudmatris med en inbyggd 8-zonsförstärkare där varje zon har en egen dedikerad källa med inbyggda tjänster som Spotify Connect och AirPlay 2. Tillsammans med Crestron Home, en plattform för smarta hem, har användarna möjlighet att ändra eller lägga till streamingtjänster via deras touchpanel eller Ipad. Detta ger användarna fullständig frihet att använda sina egna streamingtjänster och streama olika innehåll i varje zon. I DM-NAX-8ZSA finns även 16 inbyggda och förstärkta högtalarkanaler med kraftfulla 150 W per kanal! Dessa går även att brygga för att få ut ännu mer effekt.

DM-NAX-8ZSA är extremt skalbar och det finns möjlighet att bygga ut systemet för att få upp till 256 digitala och analoga ljudkällor in och 256 ljudzoner ut. Med DM-NAX-8ZSA utökar du både systemet med fler källor och förstärkare och under sensommaren kommer också DM-NAX-16AIN som utökar systemet med ytterligare 16 ingångar. Matrisen integreras sömlöst med Crestron DM NVX och även 3:e parts AES67 lösningar. Systemet är flexibelt och du kan välja ljud från valfri källa: DM NVX (analogt eller AES67), streamingtjänster eller traditionella ljudkällor så som skivspelare och mediaspelare.

I samband med lansering av NAX uppdaterar även Crestron sitt sortiment av högtalare. Reference och Ultimate som kommer för vägg-, tak- och utomhusinstallationer. Högtalarna är resultatet av ett samarbete mellan Crestron och Origin Acoustics och är speciellt utformade för att ge en riktigt bra ljudlösning tillsammans med Crestron DM-NAX. DM-NAX-8ZSA och Reference-serien finns tillgängliga från mitten på juli medan DM-NAX-16AIN och Ultimate-serien beräknas finnas tillgängliga i slutet av sommaren.