Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2021-05-18
  • pressmeddelande

Långa avstånd på stora scener och event är inget problem med XT²

När avstånden är långa är fiber lösningen eftersom överföringen sker snabbt och helt utan fördröjning. Special-Elektronik presenterar nu XT² som ett nytt fabrikat av fiberoptiska extenders som ger en säker och stabil lösning för att överföra videosignaler över långa avstånd med en enda optisk fiberkabel.

Oavsett om det finns behov av att förlänga HDMI- eller SDI-signaler så är det möjligt med XT² extenders som transporterar videosignaler över fiber på ett säkert sätt utan märkbar fördröjning. Fiberanslutningen på XT²-enheterna är en Neutrik OpticalCON DUO kontakt och i kombination med OpticalCON DUO, en fiberkabel som innehåller en standard LC-Duplex-kontakt inuti ett slitstarkt metallhölje, säkerställs en robust koppling. Enheterna är utrustade med den senaste generationens konverters för att maximera kompatibiliteten med olika enheter, oavsett om det är professionella eller konsumentprodukter.

Det har länge varit en utmaning att hitta en stark och tålig långdistanskabel för rental- och eventmarknaden, men med XT² extenders i kombination med OpticalCON DUO har vi nu äntligen hittat en perfekt och säker lösning för varje tillfälle, säger Maarten van Slooten, produktansvarig för XT² på Special-Elektronik.

XT² kan förlänga videosignaler upp till 500 meter vid professionella AV-projekt, event eller på stora arenor vid t.ex. konserter eller sportevenemang. Enheterna kommer förkonfigurerade med plug´n play design och har en liten, smidig design med ett slitstarkt och tåligt hölje tillverkat av aluminum med förstärkta gummikanter för att klara av även de tuffaste miljöer.

Special-Elektronik erbjuder XT² i fyra utföranden:
HGXT² - HDMI + nätverk (Kompatibel med Dante)
HXT² - HDMI
USGXT² - SDI + nätverk (Kompatibel med Dante)
USXT² - SDI

För frågor gällande XT² vänligen kontakta Maarten van Slooten:
Tel: 054-444 2041
E-post: maarten.vanslooten@specialelektronik.se