Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2020-04-16
  • pressmeddelande

Enkel översättning från tal till text utan fördröjning med AI-integration

**Epiphan har kommit med en ny spännande produkt, LiveScrypt, som är en hårdvarulösning för AI-översättningar i realtid där man i grunden använder sig av Googles molnbaserade teknik för taligenkänning för att konvertera tal till text med över 90% noggrannhet.**
- Vi ser många möjligheter med den här produkten och AI-integration kommer starkt nu. När man kan få textöversättningar i realtid vid t.ex. liveevent så är det en fördel på många sätt, både ekonomiskt och tidsbesparande, säger Åke Larsson, VD på Special-Elektronik AB.

På ISE i Amsterdam premiärvisades LiveScrypt, en enhet som kan användas vid liveframträdanden så som föreläsningar, konferenser eller i kyrkor. LiveScrypt använder sig av Googles avancerade teknik för taligenkänning där ljudet strömmas upp till molnet och sedan kommer tillbaka i löpande text. Översättningen visas utan fördröjning på enhetens inbyggda touchpanel och speglas automatiskt på en valfri ansluten skärm via HDMI, eller streamas över webb.

Vid stora föreläsningar eller konferenser kan det ibland vara svårt att höra vad som sägs vilket kan bero på flera orsaker: Det kan vara stimmigt i lokalen, dålig ljudkvalitet, besökaren kan ha nedsatt hörsel eller inte ha det talande språket som sitt moderspråk. Då finns istället möjligheten att i realtid kunna följa diskussionen i textform på en ansluten skärm framme vid scenen eller via en mobil enhet.

LiveScrypt kan förstå och tyda över 20 språk, inklusive olika accenter och har över 90% noggrannhet. Den kan hantera flera olika ljudkällor inklusive XLR, TRS, RCA, HDMI, SDI och USB-ljud. Via den inbyggda touchpanelen kan du utföra enkel konfiguration och det finns ett QR-kodsystem för streaming till mobila enheter.

- Det här är en viktig produkt som kan underlätta för många personer. Det sägs att ca 5% av världen har hörselproblem och den procenten kommer öka med tiden. Här kan man underlätta för personer med nedsatt hörsel eller personer som har språksvårigheter och då kan det många gånger vara lättare att läsa text som en förstärkning till talet. Dessutom kan deltagaren även lämna rummet om så krävs, men ändå kunna följa diskussionen som pågår via sin mobila enhet, säger Åke Larsson.

Det finns många fördelar med AI-översättningar, dels är det tidsbesparande med tanke på att översättningen görs direkt utan handpåläggning och man kan därmed hålla nere kostnaderna. Dessutom är systemet noga utvecklat för att undvika felstavningar, vilket den mänskliga faktorn har svårt att kringgå. I dagsläget kan LiveScrypt översättas till 10 olika språk och detta kommer utökas med tiden. Efter en presentation finns textfilerna tillgängliga att ladda ner som .txt och .srt-filer.

LiveScrypt är designad för att vara så enkel som möjligt för användaren. Det räcker att ansluta enheten och en ljudkälla, trycka på startknappen och börja prata för att se din presentation på den valda skärmen - Enklare kan det inte bli.

Läs mer om LiveScrypt här.