Oavsett om lektionen sker på plats eller digitalt kan tekniken skapa en miljö där elever och lärare kan samarbeta, interagera och kommunicera precis som om de vore i samma rum! Användandet av digitala och interaktiva verktyg uppmuntrar till en kreativ miljö som ökar elevernas deltagande och bidrar till bättre inlärningsmöjligheter. Med en trådlös presentationslösning är det enklare än någonsin för elever och lärare att samarbeta och dela sitt innehåll direkt från en mobil enhet oavsett vart de befinner sig i salen.
Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.
I en föreläsningssal är det ofta många olika personer som håller presentationer, även gästföreläsare som är i salen för första gången. Därför är det viktigt att tekniken fungerar och att den är enkel, oavsett vem som använder den. Genom att integrera den befintliga tekniken med ett styrsystem så kan föreläsaren starta projektorn, släcka belysningen, ta ner projektorduken och påbörja presentationen direkt via en touchpanel. Med en ansluten kamera finns det möjlighet att spela in och streama föreläsningen och på så sätt göra presentationen tillgänglig för alla, även för de som inte har möjlighet att vara på plats.
ALC (Active Learning Classroom) är baserat på aktivt lärande och interaktiv undervisning. Möbleringen består oftast av runda eller grupperade bord istället för en klassisk skolsittning vilket ger en bättre gruppdynamik och flexibilitet. Detta ger även läraren möjlighet att följa elevernas arbete, se hur de interagerar med varandra och ta del av deras diskussioner. Med rätt teknisk utrustning kan eleverna arbeta tillsammans i en interaktiv miljö där de kollaborerar och lär av varandra. Varje grupp är utrustad med en bildskärm och en presentationsenhet, vilket gör att eleverna kan använda sin dator, surfplatta eller mobiltelefon för att trådlöst dela innehåll till den gemensamma skärmen eller samtliga skärmar i salen. Via en touchdisplay kan läraren hantera funktioner och kan individuellt dela ut digitalt material till de olika elevstationerna. Elever på distans kan även vara med på undervisningen via videomöten. Fördelarna med ALC är många, det bidrar till ökad kreativitet, inlärningsförmåga samtidigt som eleverna får möjlighet att vara mer delaktiga i undervisningen.
Större utbildningslokaler har ofta komplexa system som ställer höga krav på teknik, driftsäkerhet och nätverk. Det är många som ska ta del av föreläsningen och för att behålla deltagarnas intresse är det viktigt att ljud- och bildprodukter håller hög kvalitet. En visualizer (dokumentkamera) används för att underlätta och förbättra undervisningen i utbildningslokaler och mötesrum. Här går det att visualisera olika objekt eller dokument på ett enkelt sätt med korrekt bild på en skärm så att alla kan ta del av innehållet. För de elever som befinner sig på distans ges möjlighet att ta del av presentationen precis som om de vore på plats. Med rätt mikrofon- och högtalarutrustning säkerställs dessutom en jämn upptagning och återgivning av ljud anpassad efter rummets akustik. En installerad hörslinga i golvet gör att även personer med nedsatt hörsel får en bättre förutsättning för att kunna ta del av föreläsningen utan störande bakgrundsljud.
Vi kontaktar dig gärna för att prata om hur dina behov ser ut.