Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.

Moderna och funktionella event- och träningsarenor hjälper till att skapa morgondagens stjärnor

Arenor fungerar ofta som värd för både sportarrangemang och event i världsklass och här får besökarna möjlighet att uppleva några av de allra största ögonblicken på plats! Men det ställer samtidigt höga krav på tekniken för att kunna skapa bästa möjliga upplevelse!

Ljudsystem i toppklass

I en arena ska alla kunna höra vad som sägs och det kan vara en utmaning att få till taluppfattningen och samtidigt få ljudet att låta bra - överallt. Nyckeln är ett kraftfullt ljudsystem som matchar lokalens akustiska behov och som har kalibrerats för att garantera optimal ljudnivå på varje läktarrad. Samtidigt ska det ge en akustisk täckning över hela arenan oavsett om det är för att engagera och höja stämningen bland publiken eller höra speakerrösten. Ljudet kan sedan justeras i arenans olika zoner som t.ex. spelplan, omklädningsrum, entré, restaurang och konferensrum från en och samma kontrollpanel för att få ett optimalt ljud överallt.

För att öka taluppfattbarheten och göra arenan tillgänglig för alla, även personer med hörselnedsättning, går det att installera hörslingor som förmedlar ljudet till personer med hörapparat utan störande bakgrundsljud. På så sätt kan de följa med i matchen eller ta del av viktig information utan behovet av att sitta på en specifik sektion separerade från familj och vänner.

Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.

Ökad synlighet för alla

Med en stor LED-vägg säkerställs att alla i publiken, oavsett om det är inom- eller utomhus, kan ta del av arrangemanget och få en maximal vy över hela arenan vilket också ger ett ökat engagemang bland publiken. LED-väggar ger en sömlös och ramfri displaylösning och förvandlar innehållet till en enda stor bild med hög synlighet och naturtrogen bildåtergivning som får alla att känna att de sitter på första parkett. Samtidigt ger det sponsorer möjlighet att marknadsföra sina produkter och tjänster på bästa möjliga yta.

Användarvänlig teknik

På ett idrottsarrangemang är det många personer som är engagerade i event och vissa är kanske på plats för första gången. För att underlätta för användaren är det viktigt att tekniken är enkel och flexibel att använda oavsett om det är en vaktmästare, funktionär, tränare eller idrottare som hanterar den. Genom att integrera all teknik till ett kontrollsystem går det att styra all teknik i arenan så som t.ex. ljud, belysning och ventilation från en touchpanel.

Stärk upplevelsen på plats med installerade kameror

Med en PTZ-kamera går det att spela in och streama matcher och tävlingar till deltagare på distans så de kan se resultaten i realtid precis som om de vore på plats. En tystgående PTZ-kamera med mjuk och smidig pan/tilt-funktion kan användas i alla typer av miljöer utan att behöva oroa sig för att kamerans driftljud ska störa besökarna och med en kamerakontroller går det att styra en eller flera kameror samtidigt. Med rätt signalhantering kan ljud och bild sändas ut till displayer runt om i arenan med bästa möjliga kvalitet över nätverket utan synlig fördröjning. Det säkerställer att besökarna aldrig behöver missa en enda sekund av matchen oavsett vart de befinner sig!

Få kontroll över energikonsumtionen med hållbara och automatiska lösningar

Med belysningsstyrning kan ljuset justeras på ett flexibelt sätt för att anpassas till olika event och skapa effektfulla belysningsscenarion. Att installera rörelsesensorer som känner av när personer kommer och går, eller schemalägga belysningen istället för manuell drift, är även ett mer hållbart alternativ eftersom belysningen endast slås på när den används vilket även ger en längre livslängd på armaturerna. Låt inte heller enheter stå på i onödan, med smarta grenuttag får du en effektiv, prisvärd och pålitlig investering som hjälper till att hålla nere energikostnader genom möjligheten att mäta strömförbrukningen och även schemalägga på/av per uttag. Dessutom får fastighetsskötaren en tydlig överblick över användning och energikonsumtionen i arenan.

Skapa trivsamma och informativa upplevelser på arenan

Informationsskärmar gör det enkelt att möjliggöra enhetlig och tydlig kommunikation över hela arenan: allt från läktaren, spelplanen, toaletten, restaurangen till VIP-logen. Det är ett snabbt och enkelt sätt att sända förändringsbar information oavsett om det är intern kommunikation eller marknadsföring. Med interaktiva skärmar minskas även kötiderna då besökarna får möjlighet att själva hämta ut sina biljetter, hitta vägen i arenan eller beställa mat och dryck med bara ett knapptryck.

Sätt guldkant på matchen

I VIP-loger samlas människor för att uppleva olika evenemang, bygga starka relationer och möjligheten att uppleva stora ögonblick tillsammans från arenas bästa platser. Logerna är utrustade med displayer och digital signage för att skapa personliga erbjudanden anpassade till just dina besökare. Här kan de se direktsända matcher, hålla presentationer eller se restaurangens meny och beställa mat och dryck direkt från en display eller mobilen.

Låter det intressant?

Vi kontaktar dig gärna för att prata om hur dina behov ser ut.