Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.

Universeum

Här erbjuds magiska platser där besökarna får interagera och vara en del av upplevelsen med interaktiva lösningar där deras handlingar bestämmer vad som ska hända. Genom att låta dem titta, lyssna och utforska så kommer nyfikenheten naturligt och önskan att lära sig mer.

Sveriges nationella vetenskapscenter Universeum tror på ett livslångt lärande och har som uppgift att sprida kunskap med hjälp av naturvetenskap och teknik. Här vill de kittla barnens nyfikenhet och stimulera lärandet genom att göra vetenskap roligt och tillgängligt med teknik som hjälpmedel. Watteriet har levererat många kreativa och tekniska lösningar till Universeum under åren och senast i raden är upplevelserummet ”Världen bortom” och en projektionslösning över Göteborgs stad. Kärnan i båda projekten är Panasonics pålitliga projektorer.

I upplevelserummet ”Världen bortom” förflyttas barn och vuxna mellan olika världar och kan på en sekund transportera sig till urskogen eller korallrevet med hjälp av omslutande projiceringar. För att det ska bli möjligt har Watteriet mappat samman flera projektorer som tillsammans skapar en sömlös och verklighetstrogen bild. Med sensorer som känner av rörelser kan besökarna interagera med elektroniska objekt på olika sätt. Via touchpanelen kan besökaren bestämma vad som ska ske härnäst genom att välja vilka objekt som ska visualiseras. Tillsammans blir bild, ljud och interaktivitet en helhet som låter besökarna bli en del av upplevelsen.

Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.

På Universeum finns även en projektionslösning på en 3D-printad miljö av Göteborg. 3D-mapping är en teknik som använder ljus och färger från en projektor för att projicera bilder på oregelbundna former och ytor. På en touchpanel väljer besökaren mellan olika kartor och visualiseringar som ska projiceras. Unikt i det här projektet är att de kan skapa en projicering av alla spårvagnar i Göteborg och hur de rör sig i realtid via den visualiseringsdata som de får från Göteborgs spårvägar.

I de här projekten har vi bland annat använt följande produkter:

Panasonic projektor RCQ10
Panasonic projektor FRZ50

Panasonic ultrakortskjutande lins
Panasonic zoomlins
Datasat Watchpax mediaserver
Panasonic display
Genelec högtalare
Brightsign 4K mediaspelare

Här kan du få mer inspiration till olika tekniska lösningar för museum och event.

Låter det intressant?

Vi kontaktar dig gärna för att prata om hur dina behov ser ut.

Peter Wahlgren
Säljare ProAV Göteborg

054 444 2065

peter.wahlgren@specialelektronik.se