Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.

Rejlers

En modern arbetsplats med framtidssäker och användarvänlig teknik där fokus ligger på att erbjuda sina medarbetare och kunder bästa möjliga arbetsmiljö. Med integrerad dagsljuskompensering ökar chanserna till en välmående personal och minskad energiförbrukning.

Rejlers är en av de största och snabbast växande teknikkonsulterna i Norden och de arbetar med att hjälpa företag, myndigheter och andra organisationer att möta morgondagens samhällsutmaningar. I samband med en ombyggnation på kontoret i Karlstad fanns det även ett behov av att uppdatera tekniken i lokalerna. Uppdraget gick till Visualised som arbetar med helhetslösningar inom ljud, ljus och bildteknik där målet var att hitta hållbara, integrerade tekniska lösningar och ett gemensamt arbetssätt där personalen kunde känna sig trygg och bekväm i sitt användande oavsett val av mötesrum.

Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.

Som kommunikationsplattform använder sig Rejlers av Microsoft Teams och precis som för många andra företag är videomöten ett viktigt verktyg. Därför föll valet på Crestron Flex, ett smidigt Unified Communication system med en kamera och en allt-i-ett bordsenhet med inbyggd mikrofon och högtalare. Via en enkel knapptryckning kan de ansluta till mötet och från samma enhet kan användaren bland annat justera belysning, volym eller temperatur i rummet. Utanför mötesrummen sitter dedikerade bokningspaneler för Microsoft Teams som är synkade med rummets och de anställdas kalendrar som gör det enkelt att hitta ett ledigt rum för att snabbt ansluta till ett Teams-möte. Rummets tillgänglighet indikeras tydligt med olika färger och går att boka direkt på panelen eller på språng via mobilen. Väl i rummet bjuder användaren in sina deltagare och trycker på anslut så är mötet igång. Enkelt, tydligt och bekvämt, precis som önskat.

Rejlers värnar om sina medarbetare och vill säkerställa en bra arbetsmiljö där personalen trivs och kan arbeta, umgås och träffa kunder i ett behagligt klimat. Därför installerades Crestrons belysningsstyrning och integrerad dagsljuskompensering som ger perfekt ljus anpassat efter den lokala situationen i rummet, där belysningen automatiskt sänks när det naturliga ljuset släpps in och höjs när det blir mörkare ute. Effekten av dagsljuskompensering blir inte bara en välmående personal, det kan även leda till ökad koncentration och produktivitet samtidigt som det minskar på energiförbrukningen.

I det här projektet har vi bland annat använt följande produkter:

Mötesteknik:
Crestron FLEX MTR system
Crestron Microsoft Teams bokningspanel
Crestron XiO Cloud

Crestron AirMedia
Panasonic displayer

Panasonic PTZ-kameror


Dagsljuskompensering:
Crestron Solarsync ljussensor
Crestron rörelsedetektor

LED PLACE LED-platta

Här kan du få mer inspiration till hur du kan använda teknik som hjälpmedel på din arbetsplats.

Låter det intressant?

Vi kontaktar dig gärna för att prata om hur dina behov ser ut.

Johan Larsson
Projekt och systemdesign

054 444 2000

jola@specialelektronik.se