Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.

Multibygg

På Multibyggs kontor får besökarna en wow-upplevelse där tekniken på ett diskret och smakfullt sätt harmonierar med arkitekturen. Den röda tråden är dolda tekniska lösningar fullproppade med funktioner och finesser.

Multibygg i Kalmar är ett byggbolag som gärna arbetar med unika projekt, många gånger med målet att lyckas med det omöjliga! När de skulle bygga ut sitt kontor anlitade de SHE Servicehuset, en totalleverantör av bild- och ljudlösningar, för att tillsammans hitta integrerade produkter och funktioner som ska smälta in i arkitekturen och hålla nere antalet synliga enheter. Resultatet blev systemlösningar för mötesrumsteknik och ökad komfort där hjärtat i projektet är Crestron.

Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.

Målet med mötesrummen var att hitta användarvänlig teknik som alla kan använda. De utrustades därför med Crestron Flex, ett smidigt UC-system (Unified Communication) som gör det enkelt för alla att delta på möten och samarbeta, samtidigt som användarna får en konsekvent mötesupplevelse oavsett vilket rum de väljer. Via bordspanelen kan användaren ansluta till mötet med en knapptryckning och från samma enhet kan de även hantera rummets teknik så som t.ex. volym, temperatur och belysning. Snabbt och smidigt på samma gång.

De mindre mötesrummen har ett MTR-system (Microsoft Teams System) i form av en bordsenhet med inbyggda mikrofoner och högtalare samt en intelligent kamera som automatiskt zoomar in deltagarna i rummet. Systemet har även en BYOD-funktion (Bring Your Own Device) vilket innebär att personalen kan använda sin egen dator för att ansluta till alla typer av möten, oavsett plattform. Datorn lånar då rummets teknik och användaren får en lika bra mötesupplevelse som om de hade anslutit till ett Teams eller Zoom-möte i mötesrummet.

I de större mötesrummen installerades takmikrofoner som eliminerar behovet av synliga enheter och skapar en snygg och diskret installation. Mikrofonen har smarta funktioner som gör det enkelt för alla deltagare att göra sin röst hörd då den följer personen som pratar. Detta gör att ljudnivån och talbarheten alltid är densamma oavsett var personen befinner sig i rummet. Utanför mötesrummen sitter bokningspaneler som signalerar rummets status med hjälp av färger, grönt för ledigt och rött för upptaget. Detta ger personalen en tydlig överblick över rummets tillgänglighet och rummet kan bokas direkt på plats eller via en dator.

Energieffektiva lösningar ligger Multibygg varmt om hjärtat och på det här kontoret finns det många! Bland annat är hela övervåningen täckt av glas som har en styrbar hinna för att kunna stänga ute sol och värme under varma dagar. Detta ger inte bara ett behagligt klimat, det resulterar även i att kylanläggningen inte behöver arbeta så hårt under sommarmånaderna. I taket sitter rörelsesensorer som automatiskt tänder belysningen när någon kommer in i rummet och som sedan släcks vid en tids inaktivitet. Ett energieffektivt sätt att hålla nere elförbrukningen och inte låta belysningen stå på i onödan.

Det finns många smarta lösningar för att slippa kompromissa mellan snygg design och tekniska lösningar. Hos Multibygg är det de små detaljerna som lämnar stora avtryck. Runt om i lokalerna sitter stilrena knappsatser från Basalte, displayer med ultraslimmade fästen och bordsbrunnar för kablage. Bordsenheterna har roterbara fästen med utdragbara och integrerade kablar som gör det enkelt att hålla rent och snyggt då kablarna hanteras i sidan på enheten och döljs under bordet när de inte används.

I det här projektet används bland annat följande produkter:

Crestron Flex MTR-system för större mötesrum
Crestron Flex MTR-system för mindre mötesrum
Crestron Roterbart bordsfäste

Crestron rumsbokningspaneler

Crestron styrpanel
Panasonic LCD projektor
Panasonic 98" display
Chief Väggfäste
Sennheiser takmikrofon

Huddly IQ kamera
Genelec Aktiv högtalare
Genelec Aktiv subwoofer
Audinate Blåtandsadapter för Dante
Basalte rörelsedetektor

Basalte knappsatser

Här kan du få mer inspiration till hur du kan använda teknik som hjälpmedel på din arbetsplats.

Låter det intressant?

Vi kontaktar dig gärna för att prata om hur dina behov ser ut.

Henrik Asp
Projektledning / dokumentationsritning

054 444 2038

henrik.asp@specialelektronik.se