Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.

Den 8 dec har vi internutbildning och kommer därför ha begränsad möjlighet att svara i telefon och på e-post, men om du lämnar ett meddelande via växeln eller skickar ett mail så återkommer vi till dig så fort som möjligt och hoppas att detta inte kommer medföra några problem. För att kontakta supporten, maila gärna support@specialelektronik.se. För att komma i kontakt med vår säljavdelning går det även bra att skicka mail till order@specialelektronik.se

Avicii Experience

Avicii Experience är ett interaktivt hyllningsmuseum till Tim ”Avicii” Bergling, som inte lämnar någon oberörd. Hit kommer människor för att uppleva och minnas en av vår tids största musikikoner genom kreativa ljud- och bildinstallationer.

Creative Technology fick i uppdrag av Pophouse Entertainment att ta fram en flexibel helhetslösning till Avicii Experience. Här är tekniken formad efter känslan som de ville uppnå, ett interaktivt museum som låter besökarna lära känna Tim Bergling på ett personligt plan genom hans musik och personliga ägodelar, med framtidssäker och användarvänlig teknik som understöd. Creative Technology tog fram en specialdesignad lösning där LED-skärmar står i fokus och ett styrsystem från Crestron agerar både hjärta och hjärna i projektet.

Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.

Avicii Experience öppnade i februari 2022 och på sina 300 kvadratmeter finns 27 stationer där besökarna får lära känna Tim Bergling på djupet. I lekfulla installationer förstärks budskapet och skapar en samhörighet mellan besökaren och Avicii genom interaktiva lösningar för ljud och video. Här finns bland annat VR-karaoke där besökaren kliver in i ett musikbås och med hjälp av ett VR-headset skapas en illusion av att besökaren står i en musikstudio och sjunger framför Aviciis branschkollegor.

Runt om i lokalen sitter inbyggda högtalare och displayer i varierade storlekar tillsammans med hörlurar där besökarna får möjlighet att återuppleva konsertminnen, lyssna på opublicerad låtar, skapa sin egen musikmix och få mer information om vem Avicii verkligen var. Innehållet justeras med hjälp av en flexibel plattform för digital signage som gör det enkelt att ändra budskapet på displayerna i realtid. Samtliga bildkällor skickas över nätverk (AvoIP) till displayer runt om i lokalerna utan synlig fördröjning.

I ett av rummen finns en 360° visuell upplevelse där varje vägg omsluts av LED samtidigt som en video spelas vilket skapar en känsla av att du är där på plats. Här får besökaren kliva in i rollen som Avicii genom att ställa sig vid ett DJ-bås och se hur det känns att spela framför tusentals skrikande fans i publikhavet samtidigt som hyllningskonserten Avicii Tribute Concert från Friends Arena spelas upp. I ett annat rum har de installerat LED på tre av väggarna och på den fjärde väggen, samt i taket, sitter speglar i olika vinklar som tillsammans illustrerar det mörker och ångest som Avicii upplevde stundvis under sin korta men otroligt framgångsrika karriär.

Låter det intressant?

Vi kontaktar dig gärna för att prata om hur dina behov ser ut.

Johan Larsson
Projekt och systemdesign

054 444 2000

jola@specialelektronik.se