Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.

Den 8 dec har vi internutbildning och kommer därför ha begränsad möjlighet att svara i telefon och på e-post, men om du lämnar ett meddelande via växeln eller skickar ett mail så återkommer vi till dig så fort som möjligt och hoppas att detta inte kommer medföra några problem. För att kontakta supporten, maila gärna support@specialelektronik.se. För att komma i kontakt med vår säljavdelning går det även bra att skicka mail till order@specialelektronik.se

Albano

Det nya universitetsområdet Albano vid Stockholms universitet är en jättesatsning på toppmodern utbildning- och forskningsmiljö. För att hålla en hög nivå på utbildningen behövs också modern teknik som understöd.

Informationsteknik fick i uppdrag av Stockholms universitet att leverera användarvänliga och framtidssäkra tekniska lösningar till Sveriges nyaste och modernaste universitetsområde som stödjer undervisningen för både lärare och elever. Här har utbildningsmiljöerna anpassats för både traditionell undervisning och modern pedagogik med hjälp av tekniska verktyg och hög flexibilitet.

Vi känner inte till vilka cookies youtube.com använder och vi kan därför inte visa innehållet. Prova att uppdatera sidan, om problemet kvarstår, hör av dig till partnerzon@specialelektronik.se för att få hjälp.

En av de största satsningarna är Albanos fyra ALC-lärosalar (Active Learning Classroom) där fokus ligger på interaktiv undervisning, aktivt lärande och ökad kreativitet bland eleverna. Möbleringen består av runda bord, gemensamma skrivtavlor, en display och presentationsenhet för trådlös bildöverföring. Tekniken underlättar samarbetet mellan eleverna då de kan använda sin egen dator, surfplatta eller mobiltelefon för att dela innehåll till gruppens gemensamma display eller samtliga displayer i salen. Alla gruppövningar utförs i salen vilket ger läraren värdefull information genom möjlighet att ta del av diskussionerna och följa hur eleverna interagerar med varandra.

På Albano är tekniken integrerad i deras egen IT-miljö och samtliga bildkällor skickas över nätverk (AVoIP) till önskade bildskärmar eller projektorer som finns i salen. Genom AVoIP tekniken kan bildkällan samtidigt visas i andra lokaler utan synlig fördröjning. För att göra budskapet tydligt för alla är salarna utrustade med projektorer, högtalare, mikrofoner och visualizers (dokumentkamera). Med en visualizer går det att visualisera olika objekt eller dokument på ett enkelt sätt med korrekt bild på en skärm så att alla kan ta del av innehållet oavsett vart deltagarna befinner sig i salen.

Tekniken ska vara enkel och flexibel att använda och genom att integrera all teknik i utbildningslokalerna med ett styrsystem får läraren full kontroll över alla funktioner så som t.ex. belysning, volym, starta projektorn eller kameran från en enda touchpanel. Och oavsett vilken sal som används så är tekniken densamma.

I det här projektet har vi bland annat använt följande produkter:

Crestron DM NVX
Crestron DM Lite
Crestron touchpaneler
Panasonic projektorer
Panasonic Displayer

Panasonic PTZ-kameror
WolfVision Cynap A
WolfVision Cynap Core Pro
WolfVision Cynap Pure
Cynap Pure SDM-slot
WolfVision vSolution Cam
WolfVision VZ8.UHD
Epiphan Pearl

Här kan du få mer inspiration till hur du kan använda teknik för att underlätta och stödja undervisningen på din arbetsplats.

Låter det intressant?

Vi kontaktar dig gärna för att prata om hur dina behov ser ut.

Peter Dahl
Säljare Gruppchef ProAV Malmö

054 444 2066

peter.dahl@specialelektronik.se