Du använder en Internet Explorer och vi stödjer inte längre den webbläsaren då den är alldeles för gammal och osäker. Se till att uppgradera till något bättre.
  • 2020-06-30
  • pressmeddelande

Crestron Flex MX, Microsoft Teams Room och Zoom Rooms med BYOD-funktionalitet i samma enhet

Crestron har lanserat Flex MX, det första Microsoft Teams Room (MTR)-, och Zoom Room-systemet med BYOD-funktionalitet. Det innebär att mötesrum för Microsoft Teams eller Zoom med en Flex MX-enhet installerad kan nyttjas till vilken klient som helst utöver dessa med hjälp av en medhavd dator.

Flex MX är det senaste tillskottet i Crestrons Flex-serie, en ny produkt för Microsoft Teams Room (MTR) och Zoom Rooms. Unikt för Flex MX-serien är att den har BYOD-funktion i samma enhet. Flex MX levereras antingen som dedikerad lösning för Microsoft Teams eller Zoom. Den stödjer dessutom alla typer av möten, oavsett plattform, med en medhavd dator då Flex MX-enheterna (UC-MX50) har USB- och HDMI-anslutning vilket gör att datorn kan låna rummets teknik i form av högtalare, mikrofoner och kamera. När datorn är ansluten så kan du alltså starta den klient du fått inbjudan till för att få en lika bra mötesupplevelse som när du kör ditt vanliga Teams eller Zoom-möte i mötesrummet.

- Den största utmaningen för alla idag är att hålla sig till en plattform, det är i stort sett omöjligt. Men med Flex MX så har vi nu möjligheten med en dedikerad klient för rummet och samtidigt möjligheten att kunna ansluta till alla typer av möten. Det här är en fantastisk produkt för mötesrum som är i behov av en UC-lösning, säger Christoffer Fagerström, Produktchef Pro AV på Special-Elektronik.

I Flex MX-paketet ingår en Mercury X bordsenhet med en 7” touchpanel, inbyggd högtalare och fyra mikrofoner samt en Huddly IQ-kamera med en vidvinkel på 150° för att säkerställa att alla deltagare i rummet kan synas i mötet. Huddly IQ har även en intelligent zoom vilket gör att den zoomar in deltagaren/deltagarna automatiskt tack vare ett inbyggt AI-chipp. Via bordsenheten kan du hantera högtalare, mikrofon och kamera i rummet. Touchpanelen i bordsenheten kan även fungera som ett styrsystem (kräver extra hårdvara) för att t.ex. styra mörkläggningsgardiner, klimat och belysning.

Flex MX stödjer upp till två bildskärmar i mötesrummet och den ger en enkel användarupplevelse som endast kräver en knapptryckning för att starta upp mötet. Alla Crestron Flex-system kan övervakas och hanteras via plattformen Crestron XiO Cloud eller Crestron Fusion för en bättre och snabbare support.

Crestron MX-serien består av:

UC-MX50-T - Systemet erbjuder en videokonferenslösning för användning med Microsoft Teams intelligenta kommunikationsplattform. Den stödjer en eller två bildskärmar i mötesrummet.

UC-MX50-Z - Systemet erbjuder en videokonferenslösning för användning med Zoom Rooms intelligenta kommunikationsplattform. Den stödjer en eller två bildskärmar i mötesrummet.

UC-MX50-U - BYOD - Paketlösning för videokonferens som inte är plattformsberoende. Plugga in din dator med en USB-, och HDMI kabel och starta din klient i datorn for videokonferens och du är igång