Nya Fiber to the home produkter (FTTH) från Teleste
TEN-FWO4 är en kopplingsbox för fiber utformad för att förenkla terminering av fiberanslutning och ger gränssnitt mellan nätverket och kundenheten som stödjer både SC Simplex och LC Duplex adaptrar. Uttaget är lämpligt för FTTH-applikationer i både fler- och enfamiljsbostäder. Den rymmer fyra adaptrar och levereras med färgkodade åtkomstportar. Enheten går att montera både på vägg och i en DIN-skena.

Läs mer

FTTH - Outdoor/indoor - IP55 är en kompakt kopplingsbox med ett skarvfack så att man enkelt kommer åt fiberkablarna. Upp till 12 fusion skarvhylsor kan installeras i skarvfacket. Fyra stycken placeras i den befintliga boxen och ytterligare åtta skarvhylsor kan monteras in med ett extra plug-in fack. Boxen är lämplig för både inomhus- och utomhusinstallationer och har ett avtagbart lock för enkel åtkomst.

Läs mer

Ny leverantör hos Special-Elektronik
Vi distribuerar nu Ascent Communication Technology, ett företag som levererar Hybrid Fiber Coax (HFC) och Fiber To The Home (FTTH) produkter samt lösningar som möjliggör skalbar och sömlös distribution av tjänster till företag och hem.

Produktsortiment

EDFA-serien från Ascent Communication Technology
AT5000 EDFA-serien från Ascent Communication Technology erbjuder en flexibel och skalbar optisk förstärkning för högupplöst video i kabeltv- och fibernät. Tillsammans med fibersändaren, är AT5000 EDFA-serien en idealisk lösning i FTTX-nät med hög densitet för att få videotjänster till affärs- och fastighetsnät då den har lågt brustal och hög uteffekt. 

Fibersändaren kommer som en fristående 19” enhet i 1 eller 2 höjdenheter och har inbyggda nätdelar och SNMP-hantering. Den optiska uteffekten kan beställas från 13 dBm till 26 dBm med variabla utnivåer från 20 dBm och uppåt.
Frontpanelens LCD-display är lättöverskådlig för att underlätta vid installation.

Multiport EDFA enheterna rymmer upp till 16 utgångsportar i 1 höjdenhet och upp till 32 portar i 2 höjdenheter. Kombinerat med fibersändarens direkt- eller externmodulerade lasersändare kan man enkelt distribuera och aktivera avancerade multimediatjänster och videoöverföring med långa avstånd och höga abonnentantal i ett FTTH-nät. 

Läs mer

Lär dig mer om Promax smarta funktioner och verktyg
Dagens installatörer och tekniker står för nya utmaningar i och med alla nya trådlösa produkter och videoplattformar som finns idag. Därför viktigt med rätt verktyg och instrument!

Promax levererar test- och mätinstrument inom kabel-TV och fiberoptik och har under våren kört löpande webinarium för att det ska bli enklare för användaren att nyttja deras smarta funktioner och verktyg. Nu har de sammanställt de vanligaste frågorna de fått på sina senaste webinarium i nedanstående videos: 
 
 
Promax Youtube-kanal kan du hitta flera bra klipp för att du ska kunna effektivisera ditt arbete och där du kan få information, tips och råd om hur du ska använda ditt instrument på bästa sätt.
 

Läs mer

Sommaren är här och vi börjar närma oss midsommar och semester. En tid som kanske blir lite annorlunda i år, men med det sagt, inte mindre härlig. Det kommer fortfarande finnas möjligheter till fina stunder med familj och vänner, men med lite mer försiktighet.

Vi kommer precis som vanligt ha öppet hela sommaren, men med begränsad bemanning under v.28-32. Vi vill även göra er uppmärksammade på att många
av våra leverantörer kan ha längre leveranstider under sommaren.

Vi vill önska er en riktigt trevlig midsommar och semester!
Ta hand om varandra,

Special-Elektronik