Promax monitoreringssystem med övervakning 24/7

Promax PROWATCH Neo 2 är ett monitoreringssystem konstruerat för att mäta radio-, TV- och satellitsändningar samt kabel-TV för frekvensband mellan 5-2500 MHz. Förutom att analysera TV-signaler erbjuder enheten även möjlighet att analysera transportströmmar.

PROWATCH Neo 2 är designad efter Promax professionella mätinstrument, exempelvis RANGER Neo, vilket innebär att det är ett av de bästa systemen för att analysera och logga RF-signaler. Enheten monteras i ett 19 tums rack, exempelvis vid en huvudcentral, och ger en pålitlig och automatiserad monitorering av signalkvalitet 24 timmar om dygnet.

PROWATCH Neo 2 levereras komplett med webb-interface som erbjuder full fjärrstyrning och kontroll av alla parametrar på platsen för att garantera kvaliteten i hela nätverket.

Läs mer här

Genexis FiberTwist

Med Genexis FiberTwist F-series har du möjlighet att göra en passiv avgränsning av en fiberanslutning och samtidigt säkerställa kommande uppgradering till aktiva enheter.

Kommande uppgradering blir enkel med hjälp av Genexis smarta Twistlösning genom att befintlig FTU (Fiber Termination Unit) används.

F-serien finns i fyra olika varianter:

FiberTwist-F2020: RF-Overlay, CATV-utgång.
FiberTwist-F2110: Dataport, CS/APC (grön)
FiberTwist-F2115: Dataport, Dual LC/APC (grön)
FiberTwist-F2120: Dataport + RF, SC/PC (blå), CATV-utgång

Eftersom F2020 & F2120 även har CATV-utgång så behövs strömadapter som ingår.

Se videopresentation av FiberTwist

Genexis Pure-serien

Genexis Pure gateway ger en stabil och pålitlig WiFi-uppkoppling för alla enheter i hemmet. Pure har stöd för avancerade WiFi-funktioner såsom bandstyrning, 802.11 k, v, r roaming och "airtime fairness". Pure stöder även nya öppna industristandarder såsom WPA3 och Easy Mesh.

Pure-serien utgörs av tre olika modeller:

Pure-ED500A: Ethernet + xDSL (Annex A)
Pure-ED500B: Ethernet + xDSL (Annex B)
Pure-F500: Fiber uplink

Alla enheter har 4 LAN-portar med stöd för 1000/100/10 Mbps, 2 VoIP-portar, 1 USB-port, WLAN 3x3 2.4 GHz med 11n och WLAN 4x4 5.0 GHz med 11ac.

Pure-serien finns tillgänglig för beställning i början av Q2.

Utforska Pure-serien

Nästa etapp i Teracoms frekvensomläggning

Förra året påbörjade Teracom nästa fas i frekvensomläggningen för TV-nätet med anledning av koordinationsarbetet med våra grannländer. Omläggningsarbetet kommer pågå från maj 2019 till och med sommaren 2020. Omläggningen omfattar både mindre och större sändarstationer i sydvästra Sverige. Tisdagen den 18 februari startar fjärde etappen i frekvensomläggningen. För att se berörda stationer, frekvenser och rekommenderat teknikbyte, se mer information på antennkollen.se.

Läs mer här

Ändrade skattesatser för kemikalieskatten 1 januari 2020

Från och med den 1 januari 2020 ändras skattesatserna för kemikalieskatten. Skatten infördes ursprungligen den 1 juli 2017 med syfte att, enligt regeringen, bidra till det nationella miljömålet om att skapa en giftfri miljö genom att minska förekomst, spridning och exponering av farliga flamskyddsmedel.

Den nya skattenivån kommer uppgå till 163kr/kg för kategorin ”övriga elektronikvaror” med en maximal skatt per vara på 448kr.

Läs mer om kemikalieskatten här