Teleste Luminato 4X4

Telestes senaste utgåva av deras digitala headend plattform är designad för att ge stöd åt operatörer inför bytet till DAA (Distributed Access Architecture). Med kraftfull Edge QAM kan operatörer fritt skala upp videotjänster när behovet för 4K ökar.

Luminato 4X4 har 144 QAM per 1U chassi vilket innebär 6 gånger högre kapacitet mot tidigare Luminato plattform. Den nya versionen har line-speed multiplexing och scrambling med 40 Gb genom hela kedjan. Trots ökad prestanda har Luminato 4X4 60% lägre energiförbrukning.

För att garantera god driftsäkerhet har Luminato 4X4 två integrerade nätaggregat och ett flertal 10 GbE-gränssnitt. Alla moduler, inklusive nätaggregat, går dessutom att skifta under drift.

Luminato 4X4 finns tillgänglig för beställning senare i höst.

Vid frågor, kontakta gärna:

Ola Petersson
Tel: +46 54 444 2068
Mail: ola.petersson@specialelektronik.se

Stefan Gustavsson
Tel: +46 54 444 2051
Mail: stefan.gustavsson@specialelektronik.se

Promax Cableranger - Docsis 3.1

Med höst på intågande är det snart dags att se till att alla kunder kan bänka sig i TV-soffan! Har ni alla mätinstrument och verktyg ni behöver?

Promax har nyligen släppt en uppdaterad version av deras populära Cableranger analysator. Cableranger 3.1 är en hybrid analysator för nätverk över DOCSIS 3.0, 3.1 och HFC (optisk). Cableranger 3.1 levereras komplett med ett DOCSIS 3.1 kabelmodem.

Den optiska mätingången möjliggör, utöver mätningar av optisk effekt, RFoG-relaterade RF-mätningar tack vare den inbyggda RF-omvandlaren. I detta läge visas optisk effektmätning tillsammans med RF-mätningar.

Justerbar håltagare från Jonard Tools

AHC-10 är en justerbar håltagare som är utformad för att skära runda hål i tak, väggar eller golv. AHC-10 är det perfekta verktyget för att installera inbyggda högtalare, belysning eller andra runda föremål.

AHC-10 kan användas med valfri borr med variabel hastighet. Klippdjupet är justerbart med en sexkantslåsmutter och kompressionsfjäder. AHC-10 skär plywood, gipsskivor och akrylark upp till en tjocklek på 2,7 cm med hålstorlekar från 55mm till 254mm.

CANT uppdaterar sin webbplats

CANT, branschföreningen för leverantörer som tillhandahåller utrustning och tjänster till lokala nät för elektronisk kommunikation, har nyligen uppdaterat sin hemsida.

På sidan återfinns information om bestämmelser för auktorisation av företag och certifiering av tekniker. Det finns även sammanställda listor med rekommenderade instrument för antenn, kabel-TV och fiber. Här kan ni se en förteckning över de mätinstrument som uppfyller CANTs krav angående de mätinstrument som CANT-auktoriserade företag ska inneha.

Besök CANTs nya webbplats

Höjning av kemikalieskatten

Från och med den 1 augusti 2019 har kemikalieskatten höjts. Skatten infördes ursprungligen den 1 juli 2017 med syfte, enligt regeringen, att bidra till det nationella miljömålet om att skapa en giftfri miljö genom att minska förekomst, spridning och exponering av farliga flamskyddsmedel.

Den nya skattenivån kommer uppgå till 160kr/kg för kategorin ”övriga elektronikvaror” med en maximal skatt per produkt på 440kr. För jämförelse, beskattades samma kategori tidigare med 120kr/kg med ett maxtak på 320kr per produkt. Årets reglering motsvarar en höjning på ca 31% per kilo samt en höjning på ca 34% för maxbelopp per produkt.

Distributörer och återförsäljare kan ges en skattereduktion om 50% för varor där andelen brom- och klorföreningar är under 0,1% av vikten. Om varans vikt dessutom innehåller under 0,1% av fosforföreningar kan ett avdrag på 90% göras. Det är dock inte möjligt att helt slippa att betala kemikalieskatten.

Läs mer om kemikalieskatten här