Jacob Vikström
Uppskattad Triax-utbildning i huvudcentraler och EoC

Jacob Vikström och Lars Lundin från Triax höll en tvådagars utbildning i huvudcentralerna TDH och TDX samt EoC i början av november.

Platsen för utbildningen var Special-Elektroniks huvudkontor i Karlstad.

Vi tog tillfället i akt att ta en pratstund med både utbildare och deltagare vid den andra kursdagens slut.

Varför vill ni utbilda i just de här produkterna?

– Vi har ju haft TDH och TDX länge och alla som är med på utbildningen har jobbat med dem på ett eller annat sätt. Samtidigt saknar många en djupare kunskap. Nu kunde vi gå igenom dem grundligt och alla hade chans att ställa frågor så att de sedan kan känna sig ännu tryggare när de arbetar med centralerna, säger Jacob Vikström, Sales Manager på Triax.

Den första dagen vigdes alltså åt huvudcentraler medan den andra fokuserade mer på EoC, ethernet över koaxialkabel. EoC är ett enkelt sätt att använda befintliga koaxialnät för att transportera datasignaler och distribuera dem via WiFi eller trådbunden anslutning.

– EoC är en nyhet och i mångt och mycket en helt ny marknad för många av de här killarna. I och med den här kunskapen kan de bredda sig och börja leverera en ny produkt, säger Jacob.

Även deltagarna såg många fördelar med EoC, bland andra Ove Bengtsson och Leif Carlberg från AV-koncept Halmstad som syns på bilden nedan.

Vad tycker ni om EoC? Leif Carlberg och Ove Bengtsson

– Det är jättebra att få utbildning i den här produkten som verkligen är användbar på marknaden, säger Ove.

– Innan har det varit lite bökigt men den här enheten känns bättre och mer logisk, flikar Leif in.

– För exempelvis hotell och campingar känns det väldigt användbart där man inte behöver byta ut hela system utan istället kan använda sig av den befintliga koaxialkabeln, avslutar Ove.

Om du vill veta mer om TDH, THX eller EoC, kontakta Ola Petersson på telefon: 054-444 2068, e-post: ola.petersson@specialelektronik.se

eller Stefan Gustavsson på telefon: 054-444 2051, e-post: stefan.gustavsson@specialelektronik.se..