RangerNeos produktfamilj växer

RangerNeo-serien från Promax innehåller analysatorer för TV, satellit och WIFI avsedda för att hjälpa installatörer att inte bara förenkla klassiska installationer utan även hantera många av de utmaningar som den trådlösa världen och de nya plattformarna för videoöverföring skapar.

RangerNeo +
RangerNeo + är ett universellt mätinstrument och analysator som klarar av de flesta sändningsstandarder och som utan svårigheter kan hantera den senaste sändningstekniken så som DVB-T2/ C2 / S2 samt MPEG-2 och MPEG-4 video.
En av de mest märkbara funktionerna på RangerNeo+ är den ultrasnabba spektrumanalysatorn.

Den har dessutom en WiFi-analysator som gör att du kan förbättra nätverkets prestanda genom att spåra signaler som finns i 2.4 GHz-bandet (standardfrekvensbandet för trådlösa nätverk) som kan störa WiFi-nätverket. Dessa signaler kan t.ex. vara mikrovågsugnar, trådlösa telefoner och övervakningskameror. Ju mer signalnärvaro, desto skarpare blir spektrumet på skärmen!
RangerNeo + har en 7” LCD-display i färg samt funktionen Triple Split Display som gör att du kan visa information från tre mätningar samtidigt.

En nyhet är att du kan styra din RangerNeo + direkt via din webbläsare. Du får tillgång till analyser och mätningar samt kan se bilden från den valda kanalen oavsett vart du befinner dig. Du kan även ändra mätarens inställningar och kontrollera att alla TV-kanaler är korrekta, precis som om du vore på plats.

RangerNeo 2
Instrumentet innehåller alla funktioner som RangerNeo + har inklusive några fler mer avancerade funktioner så som Common Interface (CAM) för krypterade kanaler, en IPTV-ingång, HDMI-utgång och TS-ASI in- och utgång.
Detta är en modell för installatörer på en högre nivå som arbetar med TV-centraler, IPTV osv.

RangerNeo 3
Instrumentet är främst anpassat för installatörer som arbetar med TV-sändare och mottagning av DVB-T2-signaler. Förutom de funktioner som RangerNeo 2 har så kan RangerNeo 3 även mäta nätverksfördröjning (network delay margin) för DVB-T / T2 och analys av T2-MI-signaler för DVB-T2. RangerNeo 3 är den första TV-analysatorn som kan erbjuda HEVC/H.265-demodulering och är kompatibel med den nya sändningsstandarden som finns. Den har dessutom ett större internminne (7 GB) för lagring av mätanalyser och annan data.

Det går även att köpa till optioner så som t.ex. mätning för optiska signaler samt WIFI 5 GHz till alla instrumenten.

CXE-serien utgår och ersätts av E-serien

CXE-serien med noder och förstärkare utgår och kommer ersättas av Telestes nya E-serie som är en modern plattform med nya och spännande produkter som är kompatibla med DOCSIS 3.1.

E-serien har en enastående prestanda i ett kompakt format som passar i alla installationer. Produkterna är dessutom fyllda med funktioner som vanligtvis bara finns på större plattformar och har nu därför ett större användningsområde.

E-serien består av E3 (förstärkare) och E8 (noder). E3 kommer finnas klar för leverans i oktober och E8 kommer kunna levereras i slutet på december.

Följande produkter ersätter varandra:

Förstärkare:
CXE180 -> E3
CXE280 -> E3

Noder:
CXE810 -> E8 utan returförstärkare
CXE851 -> Ingen ersättare
CXE860 -> E8
CXE880 -> E8

Vi välkomnar Jacob Sernefell till oss på Special-Elektronik

Jacob kommer vara stationerad på malmökontoret och arbeta med försäljning inom privata hem.

Han har en bakgrund som säljare och kommer senast från sportbranschen. Tidigare var han anställd som säljare hos Malmö HiFi Center och The Rock Hemmabio där han arbetade med försäljning av ljud- och bildprodukter. Han har stor teknikkunskap framförallt inom bild och har arbetat med många av Special-Elektroniks varumärken sedan flera år tillbaka. Han har även erfarenhet av installationer och har flera bildkalibreringscertifieringar i bakfickan.

På frågan hur det känns att börja på Special-Elektronik säger
- Det känns kul! Jag har ju varit kund hos Special-Elektronik i många år och för mig står företaget för hög teknisk kompetens och de arbetar ju med varumärken som är the best of the best på marknaden. De har massor av roliga prylar som jag länge suktat efter att både äga och jobba med, så nu får jag ju verkligen arbeta med min stora hobby! säger Jacob Sernefell.

Tveka inte att kontakta Jacob om du har frågor eller behöver hjälp med ditt projekt.

Boka in CANT-seminariet i kalendern

Vi vill flagga lite extra för att nästa CANT-seminarium arrangeras torsdagen den 25 januari 2018 i Stockholm.

CANT-seminariet är ett väletablerat evenemang rörande bredband, satellit- och kabel-TV-området. Branschens tekniker, leverantörer och återförsäljare, programbolag, nätoperatörer, satellitoperatörer, nät- och systemtekniker, bredbandsföretag m fl deltar.

Planera in datumet redan nu, mer information kommer.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta Ola Petersson:
Tel: 0706-93 77 23
E-post: ola.petersson@specialelektronik.se

Gå till CANTs hemsida

Nya prislistor

Nu har vi nya prislistor på webben från:
- Genexis
- Signal On
- Quantum Instruments

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.

Glöm inte att kolla våra realistor – upp till 70 % rabatt!