Nyhet! Promax nya mätinstrument

Installatörer och tekniker står för nya utmaningar i och med alla nya trådlösa produkter och videoplattformar som finns idag och det är därför viktigt med rätt verktyg och instrument! Promax har lanserat två nya produkter, HD Ranger Eco och Ranger Neo Lite.

HD Ranger Eco

HD Ranger Eco ersätter HD Ranger Lite som utgår, men har samma funktioner som sin föregångare. Den har en snabb spektrumanalysator samt utför mätningar på DVB-T/T2, DVB-S/S2, DVB-C/C2, analog TV och FM Radio.

Instrumentet har en 7” LCD-display i färg samt funktionen Triple Split Display som gör att du kan visa information från tre mätningar samtidigt.

RANGER Neo Lite

RANGER Neo Lite är ett nytt multifunktionellt instrument med touch- och mätfunktioner för TV och satellit samt en inbyggd WiFi-analysator.

Den har en spektrumanalysator som mäter från 5 MHz till 2,5 GHz - Perfekt för ny bredbands LNB teknik!
Wideband LNB med frekvensområde från 290 till 2340 MHz är snart verklighet även hos oss och då gäller det att ha instrument som klarar av mätningarna, vilket Ranger Neo Lite gör.

Instrumentet har samma grundfunktioner som HD RANGER Eco vilket innebär mätningar för DVB-T/T2, DVB-C/C2, analog TV och FM radio.

Den har dessutom en WiFi-analysator som gör att du kan förbättra nätverkets prestanda genom att spåra signaler som finns i 2.4 GHz-bandet (standardfrekvensbandet för trådlösa nätverk) som kan störa WiFi-nätverket. Dessa signaler kan t.ex. vara mikrovågsugnar, trådlösa telefoner och övervakningskameror.
Ju mer signalnärvaro, desto skarpare blir spektrumet på skärmen!

RANGER Neo Lite visar praktiskt information från accesspunkter så som SSID, RSSI, SNR, säkerhetsinformation, etc. Den visar även antalet accesspunkter per kanal och genom att klicka på ett specifikt nätverk kan du få ytterligare information.

Det har en ljusstark 7" touchdisplay i färg och funktionen Triple Split Display, knappsats samt en HDMI-utgång och video-ingång. Ranger Neo Lite är en kompakt och lätt produkt som endast väger 1,6 kg.

Läs mer om RANGER Neo Lite

Förutom ett stort sortiment av Promax verktyg och instrument, kan vi på Special-Elektronik erbjuda service och kalibrering av instrumenten.

Kolla dessutom in Promax Youtube-kanal där de har massor av bra klipp för att effektivisera ditt arbete och där du kan få information, tips och råd om hur du ska använda ditt instrument på bästa sätt.