Genexis FiberTwist

Genexis förhandsvisade sin nya nod FiberTwist med CATV på ANGA mässan i Köln.

Twistfunktionen på enheten gör att användare kan installera en aktiv modul på FTU (Fiber Termination Unit): Enkelheten gör att du spar tid och säkerställer en korrekt installation. Noden kan integreras i olika distributionsmodeller som t.ex. Point-To-Point (PTP) och GPON.

Storleken på noden är (11x11x4,6 cm) vilket gör att den passar perfekt i ett mediaskåp.

Läs mer om FiberTwist

Robust fiberlänk från svenska SMW

Genom att använda CWDM-teknik överförs 4x L-band samt en 10 MHz returkanal på en fiberkabel. Enheten har inbyggd AGC (Automatic Gain Control) och går även att beställa med fast förstärkning.

Både sändar- och mottagarenheten är förpackade i ett litet robust aluminiumhölje och klarar därför alla väderlag, från den kallaste vinter till varmaste sommaren. (-40 till 80+ grader) På båda enheterna sitter en väldigt robust push/pull fiberkontakt för att stänga ute fukt och smuts. Fiberlänkarna klarar upp till 20-40 km länkbudget med minimal förlust av signalkvalitet. (C/N)

Läs mer om SMWs fiberlänkar

Nästa vecka är det dags för CANT-mässan i Stockholm

Träffa oss i monter KF:20 där vi bland annat kommer visa vårt nya interaktiva In-room Entertainment-system Smartroom.

Systemet ger möjlighet till en personlig profilering av underhållningssystemet i offentliga miljöer som te.x. hotell, sjukhus m.m. som kan ta hänsyn till gästens preferenser av TV-kanaler, appar, musik, belysning och temperatur samtidigt som det är ett starkt marknadsföringsverktyg för hotellet att skapa merförsäljning och nå ut med sina budskap.

Under dagen kommer vi även visa produkter från Promax som är en ledande tillverkare av instrument för kabel-TV och fiberoptik.

Ni kommer även kunna lyssna på när Johan Nantin och Ola Peterson från Special-Elektronik håller en intressant presentation om vilka tekniska möjligheter det finns för att distribuera TV-tjänster och internetuppkopplingar i offentliga miljöer. De kommer även gå igenom vilka olika system och tekniska lösningar som lämpar sig bra i sammanhanget. Seminariet börjar kl. 15.40.

Läs mer om seminariet

Promax Roadshow

Vi vill passa på att tacka alla som deltog på vår Promax Roadshow i början på november!
Det var otroligt uppskattade dagar och intresset för våra produkter och lösningar var stort!
Vi gick igenom deras breda produktsortiment och hann även med många intressanta diskussioner och projekt.

Hade du inte möjlighet att delta men ändå är intresserad av Promax och deras produkter så är du varmt välkommen att kontakta någon av våra CATV-säljare.

Stort tack!

Vår kära kollega och delägare i företaget, Anders Weinestedt, har beslutat sig för att gå i välförtjänt pension efter årsskiftet.

Efter 35 år i företaget som både installatör och säljare på kabel-TV sidan kommer han lämna ett stort tomrum hos oss. Anders har en otrolig kunskap och erfarenhet som kommer bli svår att ersätta!

Vi vill tacka Anders för lång och trogen tjänst på Special-Elektronik och hoppas att han kommer ha tid att titta in och säga hej mellan sina många och långa fisketurer framöver!

För er information så vill vi meddela att vi på grund av den svenska kronans svaga kursutveckling tvingas justera successivt en del av våra priser.