Världens första HEVC / H.265 TV-analysator är här!

PROMAX lanserar nu HD RANGER 3, världens första TV-analysator med stöd för HEVC/H.265! HEVC (High Efficiency Video Coding) är den nya komprimeringsstandarden och behöver bara halva bandbredden jämfört med dagens H.264. Det kommer alltså att göra det lättare att se på film och video i högre kvalitet med mindre bandbreddskrav. Man kan till och med säga att HEVC är en förutsättning för att vi överhuvudtaget ska kunna gå vidare och se på 4K och Ultra HD-material.

HD RANGER 3 har en 7" touch färgdisplay och hanterar DVB-T/T2, DVB-C/C2, DVB-S/S2 och DSS, DAB/+. Instrumentet har också stöd för dessa ljudingångar: MPEG-1, MPEG-2, HE-AAC och Dolby Digital Plus. Bland anslutningarna finner vi bl.a. en HDMI-utgång, två USB portar för dataöverföring samt GPS-modul och en IPTV-ingång för mätning och avkodning. Den har 7GB internminne för t.ex. mätprotokoll och skärmdumpar, den är också smidig att använda då den endast väger 2 kg.

Säljstart i juli.

Läs mer om HD RANGER 3 här

Mät rätt med våra kablar

Om du vill ha pålitliga mätningar och rätt mätvärden är det viktigt att du har bra mätkablar. Har du inte det är risken att mätningarna blir felaktiga.

Vi vill därför tipsa dig om våra mätkablar av bra kvalitet som garanterar att det blir pålitliga mätningar och rätt mätvärden. Dom tillverkas av högklassigt material med HQ kompressionskontakter.

Kablarna finns i olika längder med både F och BNC-kontakter. Ta en titt på sortimentet här.

Läs mer om mätkablarna här

Professionella etiketter med BRADYs märkmaskiner

Brady har märkmaskiner av toppkvalitet, både för arbete vid bänk och portabla för jobb ute på fältet när t.ex. kablar, rör eller skåp behöver märkas.

BMP51 är en kompakt och mångsidig märkmaskin med inbyggd Bluetooth-teknik för trådlös utskrift. När den används i samband med gratisappen Brady Mobile App kan du designa och skriva ut etiketter med hjälp av din Android-telefon!
Den är portabel och ett perfekt verktyg att ha med ute på fältet när du snabbt och enkelt behöver skriva ut tydliga och hållbara etiketter direkt på plats. BMP51 har flera praktiska etikettstorlekar att välja mellan. Den är utrustad med QWERTY tangentbord, har hög utskriftshastighet (25.4 mm/sek), skriver ut upp till 38 mm breda etiketter, har uppladdningsbart litium-batteri och kan även drivas på sex AA batterier.

BMP71 är den ultimata märkmaskinen som kan skriva ut på mer än 30 olika typer av etiketter, oavsett om du behöver etiketter som tål värme, stansade etiketter eller etiketter för utomhusbruk. Etiketterna är alla designade med Bradys industriella styrka och hållbarhet.
Märkmaskinen är bärbar, utrustad med QWERTY tangentbord så att du enkelt kan skriva snabbt med båda händerna, färgdisplay, har över 500 inbyggda symboler, skriver ut upp till 50 mm breda etiketter i mer än 30 olika material och den har ett uppladdningsbart NiMH-batteri, samt 2 års garanti. Se en video om BMP71 här.

Båda märkmaskinerna inkluderar Labelmark 6, en mjukvara för att skapa etiketter och databaser i bl.a. Excel.

Du hittar märkmaskinerna här

Lyckad mässa i Köln, ANGA COM!

Vi besökte Europas ledande mässa för satellit, kabel och bredband, ANGA COM i Köln den 7-9 juni. Det var tre givande dagar fyllda med information och inspiration och vi träffade flera av våra leverantörer som uppdaterade oss på de senaste produkterna.

Över 17 000 besökare kom varav 51 % var internationella besökare och det fanns mer än 450 utställare från 34 länder på ANGA COM.

Vi ser redan nu fram emot nästa års mässa!

Ny medarbetare på Special-Elektronik!

Vi vill passa på att hälsa vår nya medarbetare Marcus Andersson välkommen till oss på Special-Elektronik.

Han tillträder som ekonomiansvarig och kommer med sin mångåriga erfarenhet som revisor och redovisningskonsult samt breda kunskap inom ekonomi att vara en stor tillgång för oss.

Varmt välkommen!

Trevlig sommar önskar vi på Special-Elektronik!

Sommaren är här och semestertider står för dörren. Vi vill därför passa på att önska dig en riktigt skön sommar och semester.

Under sommaren kommer vi att ha samma öppettider som vanligt men med begränsad bemanning under veckorna 26-32. Notera även att många av våra leverantörer har långledigt och att detta kan medföra längre leveranstider!