Nyhetsbrev CATV mars 2014

Smart och resursbesparande verktyg för fiberinstallatörer 

Med rödlasersändaren MFL12 kan tekniker på egen hand arbeta med 12 st fiberförbindelser utan att behöva flytta ljuskällor från en fiber till en annan.

Sändaren har 12 st rödlaserutgångar som kan manövreras lokalt på instrumentet eller fjärrstyras med en smartphone på ett enkelt sätt då utgångarna tänds/släcks efter behov och rödljuset kodas för säker identifiering av korrekt fiber.


MFL12 är ett effektivt hjälpmedel vid skarvning eller inkoppling av nya förbindelser.

Rödlasern har två utgångseffekter: 5mW för lokalarbete eller 15mW som ger en räckvidd upp till 16 km. MFL12 levereras komplett med 12 st patchfiber i en robust väska av hårdplast.

Läs mer »


Byt ut din TDH mot en ny TDX!


Triax TDH-serie kommer utgå och ersätts av TDX-serien.

Just nu pågår en kampanj där du kan byta in din gamla TDH-central och få ersättning för den när du köper en ny TDX-central.

Kontakta någon av våra säljare för mer information


 
Möt framtidens teknik med oss i vår


Den 20-22 maj är det dags för Europas ledande mässa för satellit, kabel och bredband - ANGA COM i Tyskland.

Förra året deltog 450 utställare och 17 000 besökare kom till mässan.

 

Vi hoppas att vi får träffa dig på ANGA COM och redan nu kan du anmäla ditt intresse för fribiljetter genom att kontakta någon av våra CATV-säljare.


 

Ny prislista från Pakedge
 

 

Nu finns det en ny prislista med Pakedges nätverksprodukter på hemsidan. Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.

 

Satsa på högkvalitativa markskåp
från Triax

Våren börjar närma sig och med det tar fiberutbyggnaden fart. Inför detta har vi fyllt på vårt lager med installationsvänliga skåp för att kunna ge er snabba leveranser, då vi vet att efterfrågan är stor under kommande årstid. 


Triax SCC är uppföljaren till det populära 35SA-skåpet, som är ett markskåp för både fiber och kabel-TV. Skåpen kommer med en förmonterad bottendel vilket underlättar vid installation. SCC finns i sju olika storlekar och är utrustade med monteringsplatta, ventilation, fiber management och Ruko-lås.


Vi har även tillgång till Triax stora sortiment av elskåp, klimatskåp och tillbehör, kontakta oss gärna för mer information.

Läs mer »  


Undvik driftstörningar med Telestes AC6980


AC6980 är en transponder modul med DOCSIS-modem och en nivåmätningsfunktion. Den möjliggör fjärrövervakning och har ALSC med programmerbara piloter, automatisk fram- och retur anpassning, spektrumanalysator i framriktning och ingressanalysator i returvägen. AC6980 är kompatibel med Telestes AC-plattform (AC3000, AC3200, AC8700, AC8800, AC900 och ACE8).

Läs mer »


Spåra och identifiera kablar i befintliga installationer med TM30

TM30 är en mångsidig tråd- och kabelsökare med användning främst på el-, tele-, data- eller värmekablar inomhus. Den passar utmärkt för ex. installationer, felsökningar eller saneringsuppdrag.

Utrustningen består av en sändare (TMT30) som kan signalsätta kablar och följa deras sträckning samt en mottagare (TMR30) som kan detektera både 50 Hz-fält från spänningsförande kablar eller högfrekventa signaler från bredbandskablar.

Läs mer »Utbildning i digital signage

DISE erbjuder utbildningar för dig som är återförsäljare med syfte att du ska förstå möjligheterna med digital signage och få mer ingående information om vad DISE kan erbjuda. Det finns fortfarande platser kvar till nästa kurstillfälle, där teori blandas med praktiska övningar.

 

- 10 april Certified Technician Level 2

För mer information samt anmälan »