Nyhetsbrev CATV december 2013

Ethernet över koaxialnätet

EOC-GEN1+Access är baserad på MoCA standarden som utnyttjar kapaciteten i koaxialnätet för att sända Ethernet-trafik. Det gör den utan att störa övriga satellit- och kabel-TV kanaler i nätet. Med en EOC-GEN1+Acess slipper du dra ny kabel då man använder det befintliga antennätet. MoCA-tekniken kan leverera upp till 100 Mbps full duplex till 16 platser i hemmet.

Läs mer »

Satellitinstrument från Deviser 

 

S30 är ett handhållet instrument för inställning av paraboler. Den är kompakt och lättskött, väger endast 358 gram och har en drifttid på ca 2.5 tim. Klarar både DVB-S/S2 och mäter nivå, BER och MER och har spektrumfunktion. Programmering av parametrar görs via PC. Levereras med gummerat skyddshölje, bil- och nätladdare.

Läs mer »

 

TDX 492090 - huvudenheten för TDX-moduler


TDX-kabinettet är utformat för att rymma upp till 16 ingångsmoduler och 6 utgångsmoduler.

Upp till tre TDX-kabinett kan kombineras som ett system med upp till 48 ingångs- och 72 utgångskanaler. TDX kan monteras i ett 19” rack eller direkt på väggen. Utmärkande för TDX är TDX-poolen där tjänsterna är tillgängliga från alla ingångsmoduler oavsett källa. Från poolen kan tjänsterna plockas och distribueras via COFDM, QAM, PAL eller som IP-multicast.

Läs mer »
Nya medarbetare på Special-Elektronik

Special-Elektroniks personalstyrka har utökats ytterligare och vi har fått tre nya medarbetare:

Anna Gullbrandsson och Mattias a`Deild är våra senaste tillskott på lagret.

- Annas fokus kommer ligga på löpande inventering och lagerstruktur.

- Mattias arbetar med inkommande och utgående gods och kommer tillsammans med sina kollegor se till att dina leveranser hanteras snabbt och säkert.

- Camilla Johannesson är ny marknadsassistent. Hon kommer vara ansvarig för vår marknadsföring, allt från tryckt material till digital marknadsföring.

 

Kontrollera din fiberanslutning med fibermikroskopet Cl-1100-A2

Nästan 90 % av alla fel i fibernät beror på smutsiga fiberanslutningar. Med fibermikroskopet Cl-1100-A2 kan du enkelt kontrollera att fiberanslutningarna är rena. Den är enkel att använda och du kan titta på fiberkontakten även om det är signal på den, upp till effekter på 20 dBm. Cl-1100-A2 kommer med en usb-adapter så att du kan titta och lagra ner bilderna direkt till din dator.

Mikroskopet kommer i ett kit som innehåller:

- 1 LCD display

- 4 adapters till olika fibertyper

- 1 laddare/adapter

- 1 usb-adapter

Läs mer »
Information om hur du ska hantera dina fiberanslutningar »


Snabbskarv för dig som inte sätter kontakter så ofta

GIGE-2100 är en robust Ethernetskarv för CAT 5 & 6. Den kommer med färgmärkta anslutningar för att underlätta för användaren. Detta är en bra reservdel för dig som inte sätter kontakter så ofta. Snabbskarven finns i tre utföranden, GIGE-2100, GIGE-2110 och GIGE-2120.
Läs mer »

Tack!

Vi vill passa på att tacka alla som kom på CANT-seminariet och vår Roadshow. Vi hoppas att ni hade trevliga dagar och att ni fick med er både information och inspiration hem. Vill ni veta mer om någon produkt eller om ni har några frågor är ni varmt välkomna att kontakta någon av oss eller gå in på vår hemsida.