Finn kabeln - snabbare & säkrare!

Med nya kabel-sökaren C.A.T4 och Genny4 hittar du snabbt och enkelt kabeln du söker.

Till skillnad mot föregångaren är Genny4 utrustad

 

med ytterligare en signalfrekvens som söker upp ledningar med liten diameter, tex. koaxial- och fiberkablar med söktråd. Med bara ett knapptryck kan du även lokalisera på vilket djup kabeln ligger.

C.A.T4 och Genny4 har samma utseende och funktionsätt som tidigare och är konstruerad för att till stora delar vara kompatibel med föregående generationers instrument.

   

 

Missa inte att anmäla dig till höstens utbildningar

 

 2-dagarskurs IP/Ethernet - En dag IP, en dag Ethernet

Idag används våra kabel-TV-nät allt mer och mer till bredbandskommunikation och internetåtkomst. Denna kurs ger dig de grundläggande kunskaper som behövs för att förstå och kunna dra nytta av de möjligheter som datakommunikation i nätverk medför.

 

Tid: 2 - 3 oktober 2012

Plats: Special-Elektronik i Karlstad

   

 

 1-dags TRIAX TDX-kurs

Detta är en endagskurs som varvar teori med praktik kring möjligheterna med Triax TDX - Huvudcentral och dess unika TDX-poolteknologi.

 

Tid: 30 eller 31 oktober 2012

Plats: Special-Elektronik i Karlstad

   

 

 1-dagskurs om Service Information i en DVB-signal

Tillsammans med Mats Röjne erbjuder vi nu denna efterfrågade kurs om "SI" - Service Information i en DVB-signal. SI är de datatabeller som tillsammans med bild & ljud sänds från muxen via datatransportströmmen.

 

Kursen ger de kunskaper och färdigheter som behövs för att spela in och analysera de data som finns i en datatransportström samt att skapa en egen SI och skriva deskriptorer.

 

Tid: 15 november 2012

Plats: Special-Elektronik i Karlstad

   


 

Stort sortiment av högkvalitéts EDFA från välkända Teleste

Ni har väl inte missat att vi har hela Teleste's högkvalitativa EDFA-produkter (Erbium Doped Fiber Amplifier) i vårt sortiment.

Deras HDO-serie består av optiska förstärkare för 1550nm CATV med bra prestanda och hög tillförlitlighet som typiska kännetecken.

HDO-serien kan fås i en mängd olika utföranden, beroende på kundens önskemål. Titta in på vår hemsida via länken nedan för mer info.

   

 

     

CXE850 - optisk fibernod med IP-stöd

 

Fibernoden CXE850 tillhör Teleste's familj av intelligenta framvägs-nodar och möjliggör övervakning och

justering via ett IP-/Ethernet-interface.

OLC, förstärkning och slope justeras av elektroniska kontroller vilket ökar tillförlitligheten. Det innebär likaså att utnivå och slope kan justeras remote. Vid normal drift krävs ingen plug-in utgång och då behov finns för mer än en utgång kan en intern fördelare användas.

Tack vare sina egenskaper, framförallt övervakningsfunktionen, används CXE850 i allt fler och fler stadsnät.

 

   

 

 

CANT on Tour 2012        

I år beger Centrala Antennföreningen sig ut på CANT on Tour 2012. Tillsammans med flertalet utställare, varav Special-Elektronik är en, stannar de till i tre svenska städer:

Ons den 19 sep - Luftkastellet, Malmö

Tors den 20 sep - Hotell 11, Göteborg

Tis den 25 sep - Stockholmsmässan

Temat för seminariet är ”Utveckling för överlevnad” och på programmet står flera spännande föreläsningar. Bl.a. om hbb TV, framtida kompetens- & utbildningsbehov, LTE-tekniken och hur man på bästa sätt bemöter kunden.

Vi på Special-Elektronik kommer att visa några spännande produktnyheter och presentera delar av vårt kursutbud under hösten.

   


 

3:e upplagan av TV-Handboken

Nu har tredje utgåvan av den tidigare kallade "Antenn- och kabel-TV-teknik"-boken kommit ut och självklart kommer du att hitta den i vårt sortiment. 

  

Boken riktar sig till antenninstallatörer som vill lära sig mer om installation, driftsättning och dokumentation av antenn- och kabel-TV-anläggningar för mottagning av markbunden, satellit-, kabel-, fiber- & IP-distribuerad TV.

 

Sagt om boken: "Detta är den bästa bok som har skrivits för antennbranschen under alla år".

   

 

Målgång på VasaStafetten 2012!

 

Det var med stor kämparglöd som tio av våra medarbetare begav sig till Sälen i slutet av augusti för att delta i årets Vasa Stafett 2012.

Nio mil senare kom de i mål i Mora - efter en riktig toppeninsats!

 

               Bra jobbat grabbar!