Ny fiberoptisk lösning från Triax

 

Triax har nu lösningen för att distribuera både satellit och terresta digitala signaler via optisk fiber. Konceptet grundar sig på det nya optiska LNB:et,

TOU232, vilket resulterar i att en extra koaxialkabel slipper dras för de marksända kanalerna. Signalerna kopplas ihop i en ODU (outdoor unit) med två fiberutgångar där maximalt 64 konvertrar kan anslutas(2x32). Signalen distribueras sedan vidare via fiber till en konverter som finns i två utförande. TLC 05 är en QUAD konverter för anslutning av 4 st mottagare samt en utgång för terrest signal. TLQ 05 QUATTRO konverter ansluts till en multiswitch och även den har utgång för terrest signal.

Framtidssäker CPE från Genexis

Visste ni att Genexis Gigabit CPE har autosensing, dvs automatiskt känner igen fiberhastigheten? Spara både tid och pengar genom att redan nu ansluta Genexis

 

Gbit CPE i ett 100 Mb nät. Ni behöver då inte byta CPE:n när ni sedan uppgraderar till ett Gbit nät.

   

 

IP/Ethernet kurs 12-13 april

Nu börjar vår nästa IP/Ethernet kurs att närma sig. Nästa kurstillfälle är den 12-13 april. Boka redan nu för att säkerställa din plats. Följ nedanstående länk för kursinnehåll och anmälan.

   

 

 

 

 

 

 

 

Kostnadsfria kursdagar om DISE

Nu ger vi er chansen att fördjupa kunskaperna i presentationssystemet DISE. Under mars kommer DISE

 

att erbjuda er tre kostnadsfria kurstillfällen på totalt tre olika orter: Göteborg-16/3, Malmö-23/3 och Stockholm-30/3. Anmäl er snarast möjligt för att garanteras en plats.

   

 

Cryptoguard mottagare med Twin Tuner

DILOG DC-660 är en svensktillverkad digital mottagare med dubbla tuners och i inspelning

 

via extern hårddisk (beställs separat). Den är anpassad för CryptoGuard nät och klar för MPEG2/4 sändningar.

   

 

Teknikevent 24-25 maj

Boka redan nu in den 24-25 maj. Då är det nämligen dags för vårt årliga teknikevent som du inte får missa. Planeringen är i full gång och vi ser fram emot ditt besök i Karlstad där vi kommer att hålla till denna gång. Mer info kommer inom kort.

Framtidens fibernät

Vid ett besök på FTTH mässan i Milano kunde vi se en tydlig trend på framtidens fibernät. Ett användningsområde kommer att vara olika typer av medicinska applikationer såsom diagnotisering eller distansmedicin. Detta kräver en hög bandbredd vilket kan förberedas genom att bygga fibernät med s.k punkt till punkt teknik. Detta resulterar i att t.ex undersökningar kan göras i realtid då fibernäten har samma hastighet upstream såsom downstream.