Fibernoden för trånga utrymmen

 

Telestes RT1000 passar perfekt när ni letar efter en liten och lättinstallerad fibernod. Den är moduluppbyggd

och hanterar en bred ingångsnivå med OLC (Optical Level Control) som håller utsignalen konstant. Utnivån är på hela 84dB och frekvensområde 47-1006Mhz.

   

 

Böjbara fiberpatchar

Hantering av fiberkabel är känslig och vi kan därför stolt presentera Blue Line från Svenska Micropol. Den nya generationens patchkablar som är böjbara resulterar i enklare

 

anslutningar och minimerar risken för felaktiga installationer. De finns i en mängd olika längder och kontakttyper för att passa olika önskemål. Givetvis har de samma fina prestanda som tidigare kablage. Insertion Loss = 0,30db. Return Loss UPC > 50db, APC > 60db.

 

Fastighetskablar på trumma

 

Nu behövs ingen kabelrullare och problemet med ”minne” som gör att kabeln skruvar sig och blir svårare

att installera försvinner. Med CommScopes förpackningsnyhet för sina fastighetskablar RG59 & RG6 förvaras 305 meter kabel på en plasttrumma. Kabeln kan enkelt rullas ut vid användning och boxen är dessutom smidig att bära med sig. Tack vare den smidiga trumman är storleken på boxen betydligt mindre än kabel som ligger i box som coil.

 

Undvik störningar på 800 MHz bandet

För att få maximal skärmning och undvika störningar när mobila tjänster startar på 800MHz bandet rekommenderas PPC:s kompressions kontakt, Signal Tight. En full funktion kan behållas även om kontakten mot förmodan inte är helt åtdragen och är därför idealisk till bland annat modemkablar som ofta installeras av slutkund. Den finns till både RG6 och RG59 kablar och finns på lager för omgående leverans.

 EX59XLPLUS     EX6XLPLUS

 

 

 

 

 

 

 

 

Framtidens huvudcentral

Glöm allt du vet om huvudcentraler. TRIAX TDX har en unik TDX-pool-teknologin som gör det enklare än någonsin att installera och hantera

 

huvudcentraler. Med hjälp av tekniken blir in- och utgångsmoduler nämligen oberoende av varandra. Alla ingångssignaler sänds till en och samma ”pool” – oavsett om det är DVB-T, DVB-S/S2, DVB-C, A/V eller via IP. Varje ingångssignal sänds därefter vidare till önskad utgångsmodul: QAM, COFDM, IP eller analogt

   

Ett uppskattat teknikevent

Vi vill passa på och tacka alla som deltog på vårt teknikevent den 24-25 maj. Både utställare och deltagare har gett oss mycket positiv feedback. Efter flera förfrågningar är nu de första bilderna publicerade på vår

 

hemsida. Logga in med ditt ÅF konto och välj bildarkiv-teknikevent 2011 i vänstermenyn.

 

Nya medarbetare

Special-Elektroniks personalstyrka har utökats ytterligare. 

Ett kärt återseende är Jonathan Kax som fokuserar på att stötta Crestron programmerare tillsammans med Henrik på vår Crestronsupport. 

 

Linda Eliasson kommer att arbeta med webben såväl externt som internt. Har du synpunkter eller önskemål på vår hemsida är du välkommen att kontakta Linda. 

 

Alexander Engkvist kommer att arbeta som tekniker på vår serviceverkstad. Hans fokus är tillverkning av kundbeställda kablage och kabelkanaler.

 

Patrik Olsson har börjat som lagerbarbetare och då med fokus på inkommande gods. 

 

Vi önskar alla varmt välkomna!