Digital informationskanal

Vi kan nu med glädje presentera en lösning

 

för att distribuera signal med hög kvalitet med hjälp av MPEG encoders från Technetix. De är perfekta att använda till informationskanal/kanaler eller Digital Signage och finns både för MPEG-2 och MPEG-4. Dessutom finns valmöjlighet till olika ingångs- och utgångsalternativ beroende på kundernas önskemål. Genom att använda Iote-x Network Management Software, kan enheter konfigureras och fjärrhanteras via Ethernet eller direkt via knappsats på frontpanel. Top of the line i serien är DM2006 MPEG-4 som levererar flera upplösningsalternativ inklusive 720p och 1080i. Tillsammans med DISE kan nu den ultimata lösningen för Digital Signage skapas.

   

ANGA-mässan i Köln

Möt oss och våra leverantörer på ANGA mässan i Köln den 3-5 maj. Kontakta oss för att boka in ett möte eller om du vill ha en fribiljett till mässan. 

   

 

IP/Ethernet kurs 10-11 maj

Nu börjar vår nästa IP/Ethernet kurs att närma sig. Nästa kurstillfälle är den 10-11 maj. Boka redan nu för att säkerställa din plats. Följ nedanstående länk för kursinnehåll och anmälan.

   

 

Premiär för Triax nya MPEG-4 DVB-C mottagare.

Triax C-HD 207 CG är en DVB-C MPEG-4;H264 mottagare med inbyggd Cryptoguard och Conax.

 

Mottagaren är MPEG-2 och MPEG-4 kompatibel och uppskalning av SD program sker via HDMI. Den är PVR Ready via extern hårddisk(tillbehör) med USB 2.0. Dessutom är den liten och lättinstallerad

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fibersvets till alla!

EFS-150 är en kompakt, robust och lättanvänd fibersvets från svenska Emitor. Den är utvecklad av svenska ingenjörer från bl.a

 

Ericsson och kan svetsa både singel och multimode fiber. I takt med att utbyggnaden av FTTH (Fiber To The Home) nät börjar ta fart är detta den perfekta svetsen för er. Tack vare sitt lilla format är den lätt att bära med sig. Dessutom är den lätt att använda och levereras komplett med laddbart batteri i en stöttålig väska. Kontakta oss gärna för mer information och demonstration.

   

 

Anmälan öppen till vårt teknikevent

Anmäl dig redan idag till vårt teknikevent som i år går av stapeln den 24-25 maj i Karlstad. I år

 

det vara större än någonsin och omfattar både AV-teknik och kabel-TV/fiberoptik. Eventet kommer att innehålla allt ifrån tekniska utbildningar och en högkvalitativ utställning till roliga aktiviteter och gemensam middag. Notera även att vissa utbildningsaktiviteter kommer att hållas dagen före eventet samt på förmiddagen dag ett.

   

 

Hur hanterar ni era optokontakter?

90% av felen i ett optiskt nät beror på smutsiga och felaktigt hanterade kontakter. En optokontakt kan skadas av många olika orsaker. Oskyddade ändytor kan skadas av vassa smutspartiklar, dammpartiklar i olika rumsmiljöer, vätskor eller olika typer av ångor som kondenseras på fiberytan. MEN – den största boven är oftast Du som hanterar fibermaterielen. Du kan aldrig vara så ren att du kan ta på en optokontakt utan att den blir så smutsig att den är obrukbar tills den har rengjorts. Vi har därför uppdaterat vårt sortiment av rengöringsprodukter för att undvika att arbeta med smutsiga kontakter.