Efterlängtad CXE förstärkare från Teleste

Glöm alla plugsortiment och programmerare! Med Telestes nya distributionsförstärkare CXE180 finns nu allt på plats. Den ersätter tidigare modell CXE101 och nytt för CXE180 är att alla justeringar görs med switchar. Detta resulterar i en högre driftsäkerhet. Du kan även komplettera förstärkaren med önskade diplexfilter. Den finns som lokal eller fjärrmatad version och kan förses med två utgångar. En med hög förstärkning(40dB) designad för distributionsanvändning och en med lägre(32dB) för linjebruk. En annan nyhet är den inbyggda returförstärkaren och kabelsimulatorn som nu ingår till samma pris som sin föregångare.

Special-Elektronik på CANT & Sappamässan

Den 14 oktober är det dags för årets CANT seminarium där vi kommer att finnas med som utställare.

Missa inte vårt föredrag kl. 13.50-14.20 där vår säljare John Sandell går igenom teknikskiftet till bl.a HDMI. Du får då svar på vad som ligger bakom denna utveckling och vilka utmaningar förändringen medför. Följ nedanstående länkar för program och anmälan.

Vi kommer även att finnas med som utställare på Sappamässan den 13 oktober. Hoppas att vi ses även där!

Anmälningsblankett » Program »

Nya förmågor på Special-Elektronik

Vi kan med stolthet presentera Ola Petersson, vår nya CATV och fiber säljare som kommer att vara stationerad i Halmstad. Hans huvudfokus kommer att vara Genexis fiber to the home (FTTH) lösningar. Med en lång erfarenhet inom branschen kommer du kunna få hjälp med det mesta. Tidigare har Ola arbetat som både installatör, försäljare och key account manager.

Förrutom Ola har vi fått in ytterligare två friska fläktar på företaget.

Emma Åman

Emma Åman är en glad och positiv värmländska som i första hand ska ansvara för våra prislistor. Detta innebär allt ifrån kalkylering till uppdatering av våra webbprislistor.

Viktor Andersson

Efter ett vikariat har nu Viktor fått en fast anställning på vårt lager. Tillsammans med sina lagerkollegor Claes och Christoffer kommer Viktor att se till att dina leveranser expedieras snabbt och säkert.

Nya HD kanaler i marknätet

Under hösten 2010 planeras de nya HD sändningarna att komma igång. Nya sändningar innebär även nya mottagare. Vi kommer att ha dem i vårt sortiment så fort de lanserats på marknaden. Håll ögonen öppna på vår hemsida. Sändningstekniken kommer att vara DVB-T2 och kanalerna komprimeras med MPEG4 och distribueras via MUX 6 och MUX 7. Bland de nya kanalerna finns bl a SVT 1 HD, Kanal 5 HD, Canal + HD Mix och TV4 HD. Läs mer om utbud och abonnemang på Boxers hemsida.

En annan nyhet är att tv program eller filmer kan spelas in på en USB sticka eller extern hårddisk. Detta kan ske samtidigt som du tittar på programmet eller när tv:n är avstängd. Läs mer »

TV 10 - en ny sport och fakta kanal från MTG

För en vecka sedan slutade Z-TV att sändas. Istället tog MTG:s kanal TV10 över som är Sveriges nya TV-kanal med inriktning mot sport och fakta. Redan första dagen nådde den nya kanalen ut till 70% av Sverigens befolkning. TV10 kommer bl.a att finnas i Boxers utbud i det digitala marknätet och via Telias IP-TV. Läs mer »

1270 m3 större lager

Sedan ett par månader tillbaka är vårt 1270 m3 nya lager färdigt. Detta innebär större lagervolymer och ett större sortiment med snabba leveranser.

 


Hälsningar,
Special-Elektronik AB