Special-Elektronik AB 40 År!

Den 22 oktober Är en stor dag får Special-Elektronik. Det var då exakt 40 år sedan vi grundades. Sedan 1970 har vi gått från en lokalantenninstallatör till en komplett teknikleverantör på den skandinaviska marknaden. Vi vill passa på och tacka alla er kunder som varit med och bidragit till vår positiva utveckling.

Vinnare av Triax digital mottagare

Tävlingen om DVB-T mottagaren från Triax är nu avgjord. Under CANT mässan fick besökarna tävla genom att besvara frågan under vilket årtionde Special-Elektronik grundades. Det rätta svaret är 1970-talet då företaget grundades den 22 oktober 1970. Den lyckliga vinnaren är Kjell Hansen från Alfa Vision i Höganäs. Ett stort grattis till Kjell!

 

Ny mjukvaruoption från a2b

Nu finns a2b:s nya mjukvaruoption EXM-RIP-IN för leverans. Den kan enkelt  installeras via webbinterfacet i processorerna ESX-200, ETX-200 och ECM-200. De kan då ta emot en IP-ström (MPTS eller SPTS) och omvandla en service (program) till en analog RF signal.

100Mbit till majoriteten av våra hushåll!

Enligt regeringen kommer 40 % av Sveriges hushåll/företag år 2015 att ha tillgång till en internetuppkoppling på 100Mbit/s. Om 10 år, 2020, kommer hela  90% av landets företag och hushåll ha tillgång till denna uppkoppling. Detta presenterades under höstens ”Bredbandsbåt” som arrangerades av Svenska Stadsnätsföreningen. Evenemanget innehöll ett intressant utbud av föreläsare och workshops som alla ser mycket ljust på framtiden när det gäller bredbandsutbyggnaden via fiber.

Digital informationskanal får kabel-TV

Allt fler och fler hushåll går över till ett digitalt TV utbud. Därför skulle det vara dumt att inte ha med en informationskanal i dagens digitalboxar. Vi har därför tagit fram lösningen för en lokalt administrerad digital informationskanal i kabel-TV nätet. Mer information kommer inom kort.

Powerpoint presentation från CANT får nedladdning

Ladda ner presentationen fran CANT seminarietNi som besökte CANT förra veckan fick möjligheten att lyssna på vår säljare John Sandells föreläsning om teknikskiftet till bl.a HDMI. Det har varit en stor efterfrågan på presentation i powerpoint format och den finns nu för nedladdning.  Ladda ner den och läs om vad som ligger bakom denna utveckling och vilka utmaningar förändringen medför.

Ny installationsvänlig optokabel från CommScope

Nu lanseras en ny optokabel från CommScope avsedd för Access och FTTH nät. Tack vare den ovala designen och dubbla rivsnören kan kabeln enkelt installeras i nätet. Kabeln kan förläggas direkt i mark, rör eller vara lufhängd och har en robust konstruktion. En nyhet är att den även kan levereras med en kopparledare som gör det möjligt att detektera kabel vid behov. Läs mer »

Ethernet kurs 30/11-1/12

Ett nytt kurstillfälle för vår populära grundkurs i IP/Ethernet börjar närma sig. Kursen riktar sig till alla som idag arbetar med IP/Ethernet samt till de som vill lära sig mer inom området. Den ger helt nödvändiga grundkunskaper för att kunna hänga med i teknikutvecklingen. Nästa kurstillfälle är 30/11-1/12. Vi har ett fåtal platser kvar till kursen och det är först till kvarn som gäller. Läs mer om kursinnehåll och anmäl dig här.

 


Hälsningar,
Special-Elektronik AB