catv - nyheter mars 2010

Säkra multimediauttag från Technetix

Att använda galvaniskt avskilda (fullt isolerade) multimediauttag borde idag vara en självklarhet. I och med en ökad användning av platt-TV ökar även problemen med anslutningar mellan vardagsrummens ojordade uttag till den jordade stickproppen i TV:n. Detta kan leda till personskador, brand och signalstörningar.

Elsäkerhetsverkets krav är tydliga, en anläggning måste utföras på ett säkert sätt. Med Technetix SQ-serie av multimediauttag kan denna risk minimeras. Uttagen föreskrivs vid nybyggnation/ uppgradering sedan ett antal år tillbaka av ledande svensk operatör. För mer info, läs CANTs informationsblad: Fullisolerade antennuttag handlar om att minska risker

SQ-serien är ett modulärt, fullt isolerat och lättinstallerat mediauttag speciellt framtaget för den nordiska marknaden. Antennuttag med galvaniskt avskilda portar ger skydd mot funktionsproblem och uppfyller samtidigt Elsäkerhetsverkets krav på skydd för person och egendom. SQ-serien är utrustad med Technetix unika ModemSafe teknik som skyddar känslig elektronik mot spänningspulser. Uttaget finns i 6 olika modeller (4,8,12,14,16 och 20dB). Färgen på uttagen är idag polarvit/fjällvit, vilket är en standard på många brytare och eluttag i hemmet. Läs mer om SQ-serien »

Dags att byta skåp?

Efter en kall och snörik vinter ser vi nu äntligen en stundande vår. Med våren kommer även behoven av att byta ut sönderplogade skåp samtidigt som nya spännande projekt startar. För att slippa långa leveranstider på skåpbeställningar är det läge att planera in dessa redan nu. Erfarenhetsmässigt vet vi att efterfrågan är stor under kommande årstid.

Har du ett behov av markskåp för fiberarbeten? Vi har ett stort utbud av skåp för fibernät som är testade och använda i Europeiska FTTH nätverk. Läs mer här »

Gjutning 16:e mars 2010Vi bygger nytt lager

Nu är det snart 3 år sedan vi byggde ut vårt lager och det börjar återigen bli trångt. Därför har vi startat bygget av nästa etapp som kommer att bli klar inom ett par månader.

Visste du att...

50-70% av all ingress (oönskad instrålning) uppstår i fastighetsnätet/ abonnentutrustningen. Värst utsatt är frekvensområdet 5-30 MHz och följden kan bli försämrad eller utebliven internetförbindelse. Dessutom uppkommer kostnader i form av felsökning. De stora bovarna är bl.a:

- Kontakter med plastlock
- Undermålig koaxialkabel
- Dåligt dragna kontakter
- Ingrepp i anläggningen
- Egna icke fackmässiga kopplingar

Gemensamt för dessa är ett dåligt skärmningsmått och vårt tips är därför att alltid se till att använda riktigt materiel med högt skärmningsmått.

Grundkurs IP/Ethernet - 27-28/4

Ett nytt kurstillfälle för vår grundkurs i IP/Ethernet börjar närma sig. Kursen riktar sig till alla som idag arbetar med IP/Ethernet samt till de som vill lära sig mer inom området. Den ger helt nödvändiga grundkunskaper för att kunna hänga med i teknikutvecklingen. Kurserna är uppskattade och nästa kurstillfälle är 27-28 april. Vi har ett fåtal platser kvar till kursen och det är först till kvarn som gäller. Kursinnehåll samt anmälan finner du här.

Hälsningar,
Special-Elektronik AB