catv - nyheter jan 2010

Världens minsta triple play CPE expanderar

Genexis produktfamilj FiberXport® växer. Det senaste tillskottet är en modul med fyra Ethernet portar som separat kan konfiguereras i switch- eller routingläge.

Genexis nya modul, OCG-218m, är en routed Ethernet gateway enhet med integrerad Voice over IP (VoIP). Den hanterar 10/100 Mb/s via fyra RJ45-portar där varje port kan ställas i switch- eller routingläge. Bandbredd, QoS och VLAN, kan också ställas i separat per port. Via ett enkelt webbinterface kan slutanvändaren själv sköta management för portarna i routingläget. Modulen har två RJ11-portar för separata telefonlinjer där standard POTS telefoner kan användas. SIP och G.711 codec är integrerat och modulen stöder CLIP, DTMF, LEC och flera andra funktioner. OCG-218m passar i FTTH konceptet FiberXport från Genexis, som är Europas mest använda triple play CPE i moderna punkt-till-punkt Fiber-to-the Home nät. Modulen finns också utan VoIP och heter då OCG-220m.

Den nya 1 GHz fibernoden från Teleste

Telestes populära fibernod AC800 har uppgraderats till 1 GHz i framriktningen och till 85 MHz i returvägen. Den nya modellen heter AC800 G och klassas dessutom till en "grön" produkt.

Fibernoden har en låg ström-förbrukning, en hög utnivå och ett brett frekvensområde. Dessa tre egenskaper tillsammans gör noden till en "grön" Teleste produkt.

Likt tidigare modeller är AC800G en aktiv fibernod som är baserad på en fast mottagarlösning. Plattformen är designad för framtiden då nya funktioner lätt kan uppgraderas via flexibla modullösningar. Enhetens förstärkarstege är uppbyggd på en högprestanda GaAs- krets, vilket medför högsta möjliga signalkvalitet. Enheten kan ALC-kontrolleras via en EMT-enhet eller en lågkostnads detektormodul med fasta pilot frekvenser. Nytt för AC800G är förrutom det nya frekvensområdet ett förbättrat fibermanagement och en ingressövervakning med spektrumfunktion (AC6951). Dessutom har fibernoden upp till tre utgångar vilket minimerar behovet av externa fördelare.

Grundkurs IP/Ethernet

Sedan flera år tillbaka har vi hållit en 2-dagars grundkurs om IP/Ethernet. En kurs alla har nytta av och som vi vet ger helt nödvändiga grundkunskaper för att kunna hänga med i teknikutvecklingen. Kurserna är uppskattade och nästa kurstillfälle är 2-3 mars. Vi har ett fåtal platser kvar till kursen och det är först till kvarn som gäller. Kursinnehåll samt anmälan hittar du här ».

Cryptoguardbox med hårddiskinspelning

Nu har även boxleverantören Dilog tillverkat en digital mottagare, DC250HD,  som är anpassad för  Cryptoguards kodsystem. Unikt för Dilogs box är   möjligheten till hårddiskinspelning via USB.

Boxen är klar för MPEG4/MPEG2 HD/SD sändningar och på videosidan har den en HDMI utgång som hanterar videoformaten 576i, 576p, 720p och 1080i. Den har även en digital ljudutgång, S/PDIF, Timeshift via USB/HDD och en elektronisk programguide. Mer om DC250HD »

Nya prislistor för nedladdning!

I och med uppdateringen av vår hemsida finns nu aktuella prislistor att ladda ner för dig som har ett ÅF login. Logga in på kundzonen och välj sedan Downloads > Prislistor i vänstermenyn.

Skräddarsydd HC

Dagens huvudcentraler blir allt mer avancerade och det krävs mer och mer av dig som installatör.   Vi kan hjälpa dig att offerera, projektera, bygga och sluttesta din nästa HC. Detta medför en smidigare och enklare installation.

Vi skräddarsyr en nyckelfärdig HC för analog/digital/IP- TV efter dina kunders behov. Montage i vår verkstadsmiljö ger erfarenhetsmässigt en bättre HC och är ett kostnadseffektivt alternativ då du inte får någon oväntad överraskning på tillkommande material. Centralen levereras färdigmonterad, konfigurerad och testad. Det är bara att ansluta in- och utgångskablar.

Vi har lång erfarenhet och använder oss av marknadens bästa material:

Hälsningar,
Special-Elektronik AB