catv - nyheter feb 2010

Bästa möjliga video-överföringen

Edje4000 är Adtec Digitals realtids MPEG4 AVC/H.264 encoder som effektivt använder bandbredden till att överföra video av högsta kvalitet.

Genom en enkel konfigurering kan den användas inom en rad olika områden såsom lokal-tv, IPTV och övervakning där man är ute efter bästa möjliga bildkvalitet. Som standard finns Composite video och balanserad/ obalanserad audio ingång. Option finns för SDI in och ASI ut. För övriga modeller logga in på vår kundzon och se vår Adtec prislista ».

Luminatofamiljen blir komplett

Telestes Luminatoserie, marknadens mest kompakta digitala huvudcentral, har kompletterats med en ny modul. LCM-A är en dual/quad COFDM-modulator som kan användas i både 2k och 8k system.

Tillsammans med Teleste Mycast IPTV Middleware kan en komplett lösning för IPTV erbjudas, där det även är möjligt med VOD (video on demand) på både IPTV samt för kabel-tv. Med modulerna DVB-S/S2, DVB-T, ASI och QAM finns det inga begränsningar att bygga en mycket kvalificerad IP-headend för kabel-tv och IP-nät.

Den kompakta och modulära plattformen gör det möjligt att få plats med en hel huvudcentral i endast 1 HE. Huvudcentralen är lättanvänd och programmeras via ett enkelt webb-gränssnitt. Minimalt med kablar går åt och du kan enkelt jacka i och ur modulerna under drift. Hanterbara signaler är DVB-S2, DVB-T, DVB-C, DVB-ASI, och IP/Ethernet. Supporterar MPEG2 och MPEG4 strömmar samt SD & HD innehåll. Luminato har en låg ström-förbrukning på endast 100W /chassi. Detta innebär lägre värme, mindre kylning och en längre livslängd.

PPC:s EX®-serie expanderar

Nu utökas PPC:s EX®-serie med IEC-kontakter. En av dessa är EX6-IEC som har en 4-fingers precisionkontakt på innerstiftet och en Ni/Sn beläggning på alla yttre kontaktytor samt en Sn beläggning på kontaktytans dielektrikum. Den har en väl tilltagen konformad kompressionsyta vilket säkerställer komprimeringen.

Ett problem som många installatörer idag ofta konfronteras med är omärkta och gamla RG6 kablar. Detta medför onödiga servicesamtal och besök då installatör ofta får använda uteslutningsmetoden för att veta vilken kontakt som passar. Med den unika patenterade designen av PPC:s EX® kontakter uppnås en passform för ett mycket bredare kabeltutbud. EX6-IEC i produktkatalogen »

Från fiber till dokumentkameror

Special-Elektroniks serviceverkstad har erfarna och kunniga tekniker som kan laga de flesta förekommande fabrikaten på marknaden. Till oss kan du skicka all form av antennelektronik såsom förstärkare, modulatorer och satellitmottagare. Dessutom  reparerar och servar vi  AV-utrustning.

Vår serviceverkstad är auktoriserad Teleste,Mitsubishi, projektiondesign och Wolfvision servicepartner. Till serviceverkstaden »

42 gram UHF förstärkare

Nu finns Triax populära förstärkarserie även i fickformat. AFA "Micro" UHF Amplifier (340012) är en liten och smidig förstärkare för inom/ utomhusbruk med en förstärkning på 12 dB. Den har en omkrets på 20.5 Ømm och väger endast 42 g. Med ett kompakt förstärkarhus är förstärkaren en idealisk problemlösare för låga innivåer. Dessutom har den en låg strömförbrukning för permanent drift. Strömmatning via STB 5 VDC eller PSU 5-12 VDC. 340012 i produktkatalogen »

 

Hälsningar,
Special-Elektronik AB