catv - nyheter april 2010

En förenklad kontaktering av CAT5/CAT6

BTX Technologies nätverkskontakter, EZ-RJ, förenklar kontakteringen av twisted-pair kablar. Ledarna går rakt igenom framändan på kontakten. Detta möjliggör  att du som installatör enkelt kan se att ledarna ligger i rätt följd innan kontaktering sker. Verktyget som används både klipper och pressar ledarna. Resultatet blir en snabbare och säkrare kontaktering med mindre felsökning som följd. Kontakterna passar kablar med både solid & mångledare. De används i CAT5E/6 datanät och har en enkel "one unit" design. Läs mer om BTX Technologies nätverkskontakter »

Multimediauttag för interaktiva kabel-TV nät

Det ställs idag höga krav på dämpning mellan data och TV/Radioanslutningar. Teleste har därför utökat sitt sortiment av multimediauttag. Frekvensområdet för TV-porten är numera 118-1000 MHz med en spärr  ? 50 dB 5-65 MHz. Detta innebär att eventuell ingress via TV-porten stoppas effektivt. En ingress som kan uppkomma vid t.ex användning av undermåliga anslutningskablar.

Telestes APM-serie av multimediauttag är avsedda att användas i KTV-nät där man uppgraderar för nya digitala tjänster genom kabel modem och set-top-boxar.

Läs mer om APM-serien »

Anga Cable 4-6 maj

Den 4-6 maj 2010 är det åter dags för Europas ledande mässa och kongress för kabel, bredband och satellit.

ANGA Cable Show i Köln lockade mer än 13000 besökare förra året och är  fullspäckad med produktnyheter. En av utställarna är Teleste som kommer att visa upp sitt flaggskepp, Luminato.  Genexis är en annan av våra leverantör som ställer ut och kommer att visa upp sitt starka sortiment av FTTH produkter. Bland annat kommer en ny 1-fiber lösning att presenteras.

Utställarlista över våra leverantörer:

Vi kommer att finnas på plats och kan då visa upp produktnyheter från våra leverantörer. Vi har även ett antal fribiljetter att dela ut.

Kontakta Anders Weinestedt eller  Stefan Gustavsson för bokning av möte eller fribiljetter.

 

Hälsningar,
Special-Elektronik AB