Panasonics nya videoväggsskärmar med nästintill osynlig kant

Panasonic lanserar VF2-serien som är nya videoväggsskärmar med tunnast ramar hittills, 0,8 mm kantmått (skärm till skärm). Skärmarna kommer förkalibrerade för att hålla nere skillnader i färgåtergivning mellan skärmarna och säkerställer en jämn och bra bildkvalitet. Med hjälp av deras kalibreringsmjukvara, kamera och dator kan man även kalibrera dessa på nolltid efter en stunds drift (detta är ett paket vi hyr ut vid behov). 

Panelen är av typen IPS och har en matt yta (28% haze) för att motverka reflektioner från oönskat ljus och ger en skarp bild med korrekt färgåtergivning oavsett betraktningsvinkel.

VF2-serien har Digital Link som är baserad på HDBaseT tekniken. Skärmarna stödjer Digital Link in och har även en utgång för att koppla samman skärmarna till en stor videovägg på ett enklare och smidigare sätt än tidigare. 

Modellerna kommer i två ljusstyrkor där VF2 är på 500 NITS och VF2H är på 700 NITS vilket ger en valmöjlighet beroende på vilken installation man ska göra. Skärmarna är lämpliga för digital signage och passar i alla möjliga installationer som t.ex. mötesrum, styrelserum, hörsalar och gallerieror.

Leverans startar i juni/juli.

Läs mer

Kraftfull digital signage spelare med oändliga möjligheter

SpinetiX är kända för sina skalbara digital signage-produkter som kan leverera innehåll till både mindre företagsinstallationer och enskärmslösningar till storskaliga installationer som videoväggar på t.ex. offentliga platser och butiksmiljöer.

Nu har de lanserat sin mest flexibla mediaspelare, HMP400 och HMP400W (trådlös nätverksuppkoppling), som stödjer 4K60, PoE, WiFi och HTML5. HMP400-enheterna har ett nytt, enkelt och säkert operativsystem designat för digital signage, DSOS. Detta ger också möjlighet att anpassa spelarens funktionalitet utefter behov med SpinetiX DSOS-licenser för att skapa obegränsade applikationer på bara några minuter: Widgets, Kiosk och Systems.

SpinetiX har nu även uppdaterat sin molnbaserade plattform SpinetiX ARYA med hela tre olika nivåer – Discovery, Premium och Enterprise. Discovery ingår nu kostnadsfritt för samtliga aktuella spelare (DIVA + HMP300/350/400) och ger tillgång till ett enkelt molnbaserat webgränssnitt med hela 9 olika layoutmallar, schemaläggning och övervakning. Premium är en månatlig prenumeration som öppnar upp möjlighet för fler användare, större lagringsutrymme samt mer möjlighet att redigera layoutmallarna. Enterprise är en tjänst som öppnar upp gränserna mellan SpinetiX Elementi och ARYA som möjliggör att skapande av layoutmallar och funktioner i Elementi importeras till ARYA.

För mer information om SpinetiX, kontakta Johan Nantin på tel: 054-444 2063

Läs mer

Lyssningsstöd över WiFi med MobileConnect

Tidigare har personer med hörselproblem varit tvungna att sitta på specifika platser i en sal för att få teknisk hjälp för att kunna höra ordentligt, men med MobileConnect från Sennheiser kan de nu själva välja vart de vill sitta och använda sin egen smartphone som hjälp. Detta tack vare MobileConnect som strömmar ljudinnehåll via WiFi med överlägsen kvalitet och utan fördröjning till alla mobila enheter för studenter och andra deltagare som har svårt att höra vad som sägs.

MobileConnect består av basstationen MobileConnect-Station och appen MobileConnect (som hämtas kostnadsfritt där appar finns) för användning på mottagarens smartphone där användaren då kan nyttja sina egna hörlurar.

Basstationen har två XLR in- och utgångar samt Dante in och stödjer upp till 100 klienter samtidigt. Enheterna manageras via mjukvaran MobileConnect manager där du kan konfigurera enheterna samt generera QR-koder som kan monteras upp synligt utanför t.ex. ingångarna till salarna de finns i så att användaren får upp rätt ljud för den specifika salen i sin smartphone.

Missa inte Sennheisers webinar om just MobileConnect den 3 juni.

Läs mer

Vi utökar vår säljkår och välkomnar Tommy Dahlin

Vi är glada att kunna presentera Tommy Dahlin som ny säljare inom Pro-AV hos oss på Special-Elektronik. Tommy kommer vara baserad på Göteborgskontoret och blir en efterlängtad förstärkning till våra kunder och kollegor. Han har stor erfarenhet från AV-branschen och har varit kund hos Special-Elektronik sedan många år och kommer nu alltså arbeta på andra sidan av försäljningsledet för att hjälpa våra kunder med deras projekt. Han har ett stort driv och passion för nöjda kunder och ser alltid till kundens bästa när det gäller att möta deras önskan och behov.

För frågor gällande Pro-AV, kontakta Tommy på:
tommy.dahlin@specialelektronik.se
+46 54 444 2062

Vi hälsar Tommy varmt välkommen!

Läs mer