Microsoft Teams Room eller Zoom Rooms med BYOD-funktion - i samma enhet!
Crestron Flex MX är det senaste tillskottet i Flex-serien, en ny produkt för Microsoft Teams Room-system (MTR-system) och Zoom Rooms. Det som skiljer Flex MX kontra den redan befintliga Flex Mercury ur installatörens synvinkel är att Flex MX har HDBaseT ut, för en snyggare och enklare installation. Ur användarens perspektiv så innebär det även att du kan köra valfri klient för BYOD (exempel Google Meet eller Cisco Webex) via din dator och nyttja högtalaren och mikrofonerna från bordsenheten och kameran som är monterad i rummet.

I paketet ingår en Mercury X bordsenhet med inbyggd högtalare och fyra mikrofoner samt en Huddly IQ-kamera med en vidvinkel på 150° för att säkerställa att alla deltagare i rummet kan delta i mötet. Via bordsenheten kan du hantera högtalare, mikrofon och kameran i rummet. Flex MX stödjer upp till två bildskärmar i mötesrummet.

För dig som endast vill ha en konferenslösning för BYOD-möten så finns Mercury X. Den paketeras på samma sätt som Flex MX med en bordsenhet, inbyggd högtalare, fyra mikrofoner och en Huddly IQ-kamera.
I Mercury X sitter klienten i din dator och du ansluter enkelt till mötet via HDMI-, och USB-kabel. Utöver detta finns även inbyggd telefonfunktionalitet, blåtand och AirMedia inbyggd.

Läs mer

Display och trådlös presentationslösning i ett med WolfVision och Panasonic

Nu kan man få WolfVisions Cynap Pure BYOD trådlösa presentationslösning integrerad i Panasonics nya displayserie SQ1. Cynap Pure är den mest intuitiva lösningen på marknaden och finns nu som en Smart Display Module-version (SDM-modul) som kan monteras i skärmen för att få en helt trådlös presentationslösning utan krav på appar, donglar, kablar eller annan programvara när du delar innehåll på skärmen från en mobil enhet.

Cynap Pure som SDM-modul har samma funktioner som en standard Cynap Pure och är även kompatibel med SQ1-seriens IR-modeller för att kunna manövrera funktionerna som finns i Cynap Pure. Den ger en flexibel och trådlös BYOD-möjlighet som fungerar med alla operativsystem och tillåter skärmdelning med 4K-upplösning på upp till fyra fönster på en och samma skärm. SQ1-serien finns i storlekarna 49”-98” och passar lika bra i större konferensrum som klassrum eller mindre mötesrum.

Läs mer

Problemlösare för distansmöten - Vaddio AV Bridge 2x1
På distansmöten vill många idag inte bara ha en, utan två kameror till sin dator utan att ha för många anslutningar. Då är AV Bridge 2x1 lösningen!
Likt AV Bridge mini omvandlar AV Bridge 2x1 HDMI-signal från kamera och analoga ljudanslutningar till USB och adderar även ytterligare en HDMI-ingång för kamera. Tack vare detta kan du nu växla mellan två fasta installerade kameror i din dator.

Om denna enhet används för t.ex. Crestron Flex ihop med styrsystem kan man nyttja två kameror att växla mellan i ett Teams rumssystem (MTR-system) alternativt använda funktionen picture-in-picture. AV Bridge 2x1 har även ett Dante-chip så Dante-mikrofoner och högtalare kan anslutas via nätverket mot AV Bridge 2x1.

AV Bridge 2x1 har även en HDMI-utgång för att t.ex. förhandsvisa bilden som kommer in. Detta kommer väl till pass då enheten även kan streama innehållet via RTMP/RTSP-protokoll så man vet vad deltagarna på distans ser.

Läs mer

ClearOnes paketlösningar för telefon- eller videomöten
ClearOne har kommit med två smidiga paketlösningar, Collaborate Versa Lite CT och Collaborate Versa Room CT, som innehåller allt du behöver för ditt video- eller telefonmöte där datorn bär klienten. Det enda du behöver ansluta till din dator är en USB-kabel. Båda paketen är lämpliga för små till mellanstora mötesrum.

Collaborate Versa Lite CT – I det här paketet ingår ClearOnes populära infällda takmikrofon BMC CTH (som monteras istället för en 60x60 cm takplatta) med en inbyggd AEC (Acoustic Echo Cancellation) och 24 inbyggda mikrofoner samt ett USB-interface för direktanslutning mot en PC eller där du kan köra valfri klient t.ex. Microsoft Teams/ Zoom/ Webex/ Google Meet.

Collaborate Versa Room CT – Är en större paketlösning med samma bas som Versa Lite CT med en takmikrofon och USB-interface men här ingår även en Unite 50 kamera (som även säljs separat och nyligen har blivit prissänkt) med 120 graders vidvinkel så att alla i rummet kommer med i synfältet och två takhögtalare med klart och kraftfullt ljud.

Givetvis går det att ansluta sig trådlöst mot systemet med tillbehöret Wall-Mount Bluetooth Expander som säljs separat.

Läs mer

Analog Way tecknar distributionsavtal med Special-Elektronik
Sedan den 1 juni 2020 är Special-Elektronik ny distributör för Analog Way i Sverige. Analog Way specialiserar sig på bildbehandlingslösningar och erbjuder ett brett utbud av kvalitetsprodukter anpassat för den professionella AV-marknaden. Avtalet berättigar Special-Elektronik till att distribuera hela Analog Ways sortiment och företaget stärker därmed sitt produktutbud för rental/eventmarknaden.

Kända för sin enastående bildkvalitet och låga latens, kombinerar Analog Ways bildprocessorer skalning, mångsidig anslutning, stöd för olika videostandarder och sömlös växlingsteknik för att kunna skapa enastående presentationer som hjälper till att fånga publiken och förmedla budskapet.

- Det ska bli jättekul att arbeta med Analog Way, de har den kompetensen som vi har letat efter när det kommer till den här typen av produkter. De har höga krav på kvalitet och pålitlighet vilket är superviktigt när man arbetar med liveevents och behöver förlita sig på att tekniken alltid fungerar, säger Maarten van Slooten, produktansvarig för Analog Way.

För er som är nyfikna på Analog Way och deras produkter så finns det nu intressanta webinarium från Analog Way på vår hemsida.

Läs mer

Nya funktioner för WolfVision Cynap
v1.38i är den senaste uppdateringen till Wolfvisions Cynapfamilj: Cynap, Cynap Core, Cynap Pure och Cynap Pure Pro
Uppdateringen av mjukvaran ger följande nya funktioner och förbättringar:

- Ett nytt fönster öppnas per automatik när Cynap känner av innehållet via en USB Framegrabber (Cynap Core/Pure Pro) 
- Ljudnivån är automatiskt inställd på 100% vid inspelning med ett Cynapsystem
- PDF-kvaliteten ökas till 1080pHD när man använder visningsfunktionen för att visa innehåll på en mobil enhet
- Förbättringar av AirPlay
- Accesspunkterna är grupperade för att lättare navigera i listan
- Förbättrad integration med Panopto LMS system

 

Läs mer

Tycker du att det är svårt att välja rätt projektorduk?
Att välja rätt projektorduk till t.ex. ett mötesrum eller en föreläsningslokal är inte alltid lätt och det är många faktorer som spelar in för att man ska få en bra bildupplevelse. Bland annat är det viktigt att man har koll på rummets ljusförhållanden och takhöjd. Sedan spelar dukmaterialet en stor roll då alla material har olika kvaliteter och är lämpliga för olika miljöer.

Euroscreen har satt ihop en broschyr med information och datablad, både på dukmaterial och olika filmdukskassetter, för att du enklare ska kunna välja rätt produkter för ditt projekt.

Har du några frågor kring dukmaterial och hur man ska tänka när man ska projektera ett mötes– eller konferensrum, vänligen kontakta Rickard på tel: 054-444 2061.

Läs mer

Fynda på vår realista - upp till 84% rabatt!
På våra realistor kan ni hitta produkter till kraftigt reducerade priser. Vi har bland annat precis lagt till den gamla FreeSpace serien från Bose, displayer från Pansonic och Samsung samt högtalare från Apart. 

Prissänkningen kan bero på olika anledningar; produkten kan vara utgående, ha använts som demoprodukt eller ha en skadad förpackning.
Alla demoprodukter är självklart testade, ring eller maila för att få information om produkterna.
 
Vi fyller på rea-listan löpande så håll utkik där!

Rea-listan

Sommaren är här och vi börjar närma oss midsommar och semester. En tid som kanske blir lite annorlunda i år, men med det sagt, inte mindre härlig. Det kommer fortfarande finnas möjligheter till fina stunder med familj och vänner, men med lite mer försiktighet.

Vi kommer precis som vanligt ha öppet hela sommaren, men med begränsad bemanning under v.28-32. Vi vill även göra er uppmärksammade på att många
av våra leverantörer kan ha längre leveranstider under sommaren.

Vi vill önska er en riktigt trevlig midsommar och semester!
Ta hand om varandra,

Special-Elektronik