Nya slutsteg från Crestrons X-serie

På ISE-mässan i Amsterdam premiärvisades den nya X-serien från Crestron som består utav två kraftfulla slutsteg med smarta funktioner, AMP-X300 och AMP-X50MP.

AMP-X300 är ett rackmonterat slutsteg med 4 kanaler som levererar totalt 300 watt. Man kan välja antingen 4x75W/1x150W + 2X75W/2x150W. AMP-X50MP har samma fina funktioner fast 2 kanaler och totalt 50 watt. Antingen 1x50W eller 2x25W. Finns även utgång på denna modell för vidarekoppling till hörseltekniska hjälpmedel.

Gemensamt för de båda stegen är att de kan driva antingen 4/8 Ohm eller 100v högtalare. Rackmonteringstillbehör medföljer för AMP-X300 och monteringsvinklar för att montera ovan t.ex. undertak medföljer till AMP-X50MP. Lågnivåingångar finns både via RCA och skruvplint. Slutstegen kan gå in i standby-läge och vakna snabbt tack vare superkänsliga ingångar. Auto standby kan även frånkopplas på AMP-X300.

X-serien finns för leverans i april.

Läs mer

Kampanjpris på 4K-kamera från Panasonic

Just nu har vi nedsatt pris på Panasonics kompakta 4K-kamera AW-UE4 som levererar hög bildkvalitet och är speciellt lämpad för olika typer av liveproduktioner, inspelningar och webbmöten.

AW-UE4 passar i både små och mellanstora mötesrum tack vare den högupplösta sensorn, vidvinkellinsen med 111 graders synfält och 4x digital zoom.

AW-UE4 ansluts via HDMI, USB-C eller LAN för streaming och styrning. HDMI-utgången stöder 4K/30p och kan visa bild simultant på samtliga utgångar. AW-UE4 har även stöd för PoE eller strömförsörjning via USB.

Kameran finns tillgänglig i svart och vitt och levereras med takfäste.

Kampanjen gäller t.o.m. 30/4, logga in på vår hemsida för att se kampanjpriset!

Läs mer

Kompakt 4K live switch från Panasonic

Panasonics nya live switch AV-UHS550 är utrustad med flera funktioner som ofta återfinns i långt mer avancerade modeller på marknaden.

AV-UHS500 har dessutom en display på kontrollpanelen för enkel överblick och en inbyggd PTZ-kamerakontroll som kan hantera upp till 16 kameror.

AV-UHS500 har stöd för 4K både via HDMI och 12G-SDI. Totalt finns det 2st HDMI-ingångar och 8st SDI-ingångar. På utgångssidan finns 2st HDMI och 5st SDI. Behöver ni fler än så i framtiden? Inga problem! AV-UHS500 har stöd för upp till 3 expansionkort. Expansionkorten finns med både HDMI och SDI och som in-, eller utgångskort.

AV-UHS500 har ett flertal inbyggda konverteringsfunktioner:

  • Upp / ned
  • HDR / SDR
  • ITU-R BT.2020 / BT.709

Läs mer

Ny typ av adapterring
- Ett måste i alla mötesrum

Liberty Cable patenterade adapterringar har nu kommit i en ny modell, DL-ARDD, som har följande adaptrar:

  • Mini DisplayPort hane - HDMI hona
  • DisplayPort hane - HDMI hona
  • USB-C hane - HDMI hona

Den nya modellen har fått en uppdaterad öppen design och en enklare montering som sker direkt på en HDMI-kabel.

Med en adapterring från originaltillverkaren Liberty Cable får du inte bara en pålitlig anslutning utan vet alltid vart dina adaptrar är. Ett måste för varje mötesrum!

Se vårt sortiment med adapterringar här.

Läs mer

Fantastisk bild även i ljusa lokaler med Parallax Stratos 1.0

Da-Lite har lanserat en ny projektorduk - Parallax Stratos 1.0 som är anpassad för större installationer där infallande ljus ofta är ett problem.

Dukens gråa yta kompenserar för förlorad svärta och har ett ALR-värde (Ambient Light Rejection) på upp till 80%. Det gör att duken avvisar oönskat ljus och kan därmed behålla bildkvaliteten från alla vinklar med en hög kontrast, skärpa och djup.

Materialet kan användas till projektionsdukar av TabTension-typ med en bildhöjd på upp till 488 cm (oskarvat) och finns att beställa i exempelvis Tensioned Elpro Concept eller Extensa.

Läs mer

Förenkla ditt arbete med Microsoft Teams och Crestron Flex

Den 11 mars arrangeras Teamsdagen i Stockholm riktat till alla som på ett eller annat sätt arbetar med eller i Microsoft Teams. Med fokus på hur Microsoft Teams kan förändra och förbättra sättet för hur vi arbetar. Dagen bjuder på utställning och föreläsningar i två spår:

Det ena med inriktning på verksamheten och det andra spåret kommer inriktas på tekniken bakom.

Vi kommer finnas på plats och visa upp Crestron Flex, en serie kommunikationslösningar med totalt fyra produktkategorier som alla erbjuder samma användarvänliga upplevelse för video- och konferensmöten, oavsett vilken typ av rum de installeras i.

Crestron Flex är dessutom den enda produktserien som möjliggör integration av AV-teknik så att enheterna även kan fungera som om en del i ett styrsystem för övrig teknik i rummet.

Är ni på Teamsdagen, besök oss så berättar vi gärna mer!

Läs mer