Crestron Flex MX
– MTR-, och Zoom-system med BYOD-funktionalitet
Flex MX är det senaste tillskottet i Flex-serien, en ny produkt för Microsoft Teams Room-system (MTR-system) och Zoom Rooms. Det som skiljer Flex MX kontra den redan befintliga Flex Mercury ur installatörens synvinkel är att Flex MX har HDBaseT ut, för en snyggare och enklare installation. Ur användarens perspektiv så innebär det även att du kan köra valfri klient för BYOD (exempel Google Meet eller Cisco Webex) via din dator och nyttja högtalaren och mikrofonerna från bordsenheten och kameran som är monterad i rummet.

I paketet ingår en Mercury X bordsenhet med inbyggd högtalare och fyra mikrofoner samt en Huddly IQ-kamera med en vidvinkel på 150° för att säkerställa att alla deltagare i rummet kan delta i mötet. Via bordsenheten kan du hantera högtalare, mikrofon och kameran i rummet. Flex MX stödjer upp till två bildskärmar i mötesrummet.

För dig som endast vill ha en konferenslösning för BYOD-möten så finns Mercury X. Den paketeras på samma sätt som Flex MX med en bordsenhet, inbyggd högtalare, fyra mikrofoner och en Huddly IQ-kamera.
I Mercury X sitter klienten i din dator och du ansluter enkelt till mötet via HDMI-, och USB-kabel. Utöver detta finns även inbyggd telefonfunktionalitet, blåtand och AirMedia inbyggd.

Läs mer

Nya fästen från SMS

Rullstativ för Samsung Flip
Func Mobile Motorized Flipster 2 är ett ergonomiskt rullstativ speciellt framtaget för Samsung Flip 2 och andra roterbara touchdisplayer i 55” och 65” utförande. Displayen kan roteras från landskap- till porträttläge manuellt utan några verktyg!

Den motoriserade höjdjusteringen är mjuk och tyst vilket gör att användaren kan arbeta ergonomiskt, oavsett om presentationen sker stående eller sittandes.

Fästet klarar av en maxvikt på 50 kg och displayer i 55” och 65” utföranden.
Ett nätt stativ för det moderna mötesrummet
Tipster 2 Mobile kan enkelt och smidigt flyttas runt mellan olika rum då fästet har smidiga och låsbara hjul. Stativet har en tvårörsdesign där det går att placera och dölja kablage, som sedan går ut precis ovan eller under foten på fästet, vilket skapar ett stilrent utseende.

Rekommenderade displaystorlekar är 32”-75” och fästet klarar av en maxvikt på 50 kg och VESA hålbild på max 400x400 mm.

Tipster finns även som golvstativ med justerbara fötter som ger en extra stabilitet på ojämna golv, Tipster 2
Mikrofonmottagare från Sennheiser
SL-MCR-4 (Speechline Multi-Channel Receiver) är en 4-kanalsmottagare till Speechline-serien. Mottagaren hanterar upp till fyra sändare (handmikrofoner/ficksändare). Samtliga kanaler mixas till en kanal och pratar med valfri ljudprocessor via Dante-protokollet. Det finns även en analog ljudutgång som t.ex. kan anslutas till hörslinga i samma lokal.

Den automatiska frekvenshanteringen gör att man inte behöver några manuella frekvensinställningar, och den automatiska störningshanteraren garanterar en pålitlig sändning. Nätverksintegration gör det också möjligt att fjärrstyra och övervaka mottagaren via ett kontrollsystem som t.ex. Crestron. Mottagaren har integrerade antenner vilket gör att du kan undvika en komplicerad antenninstallation. Alla inställningar och konfigurationer görs via den kostnadsfria mjukvaran Cockpit.
Mottagaren finns även för två kanaler, SL-MCR-2, med samma funktioner som
SL-MCR-4.

Läs mer

I tider som dessa när många jobbar hemifrån och kanske har lite mer tid över än vanligt, vad passar väl då bättre än att fördjupa sig lite extra och delta på någon av våra leverantörers webinarier? Vi har samlat ihop dem under vår webinarkalender på hemsidan och vi fyller på den löpande. Gå gärna in och kolla om du hittar någonting som du tycker verkar intressant!

Webbinariumkalender