Special-Elektronik presenterar Krix

Den välrenommerade australiska högtalartillverkaren Krix distribueras nu i Sverige av Special-Elektronik. Krix är en av Australiens äldsta och mest framgångsrika högtalartillverkare som har varit verksamma i över 40 år. Krix erfarenhet och ursprung reflekteras i innovativ och nyskapande ljuddesign. De uppfann exempelvis världens första oändliga baffelvägg som nu används i biografer runt om i världen. Krix har även utvecklat högtalare tillsammans med Dolby för de allra första Dolby Atmos-systemen. Krix produkter används idag i över 3000 biografer utspritt över 30 länder.

Bioljud är inte Krix enda styrka, de erbjuder ett brett och högkvalitativt utbud med ljudlösningar för varje rumstyp. För hemmabruk har Krix stereohögtalare, högtalare för inbyggnad och dedikerade hemmabiosystem i form av SX-, MX- och X-serien. Krix erbjuder även 2-, 3- och 4-vägshögtalare, baslådor och surroundhögtalare för kommersiella biografer.

Krix sortiment finns tillgängligt för beställning inom kort.

Utforska Krix sortiment

Välkomna till Panasonic SI Tech Days och Panasonic Roadshow

Panasonic hälsar er varmt välkomna till Panasonic SI Tech Days och Panasonic Roadshow som bland annat besöker Oslo, Stockholm och Köpenhamn från 10/10-23/10.

Panasonic Integration Tech Days riktar sig mot systemintegratörer och teknisk AV-personal. Dagen baseras på senaste trender inom audiovisuella installationer med fokus på videoprojektion, displayer och kameror genom praktiska sessioner, workshops och produktdemonstrationer med en fast agenda från kl. 09.30-17.00.

Panasonic Roadshow är ett öppet event där alla kunder är välkomna när som helst under dagen från kl. 10.00-16.00. Panasonic kommer här att demonstrera ett brett utbud av ProAV-produkter såsom: laserprojektorer, ultrakorta projektionslinser, touchdisplayer, kameralösningar och mycket mer!

Anmäl mig nu

Nya ultrakorta projektionslinser från Panasonic

Panasonic lanserar nu tre stycken ultrakorta projektionslinser som visades upp på ISE 2019. ET-DLE020 är världens första ultrakorta projektionslins med motordriven optisk zoom för 1-chip DLP-laserprojektorer. Linsen har en throw ratio på 0,28-0,3:1. Vänligen notera att användning av ET-DLE020 kräver en firmwareuppdatering.

Panasonic lanserar även ET-D3LEU100 och ET-D3LEW200 där den förstnämnda är en ultrakort lins med throw ratio på 0.37:1. ET-D3LEW200 är en kort zoomlins med throw ratio på 0.70-0.91:1. Båda linserna har noll förskjutning och är kompatibla med 3-chip DLP-projektorer.

Linserna kommer finnas tillgängliga i kompletta bundlingar med lämpliga projektorer. Kontakta gärna vårt säljteam för mer information:

Tel: 054 444 2030
Mail: info@specialelektronik.se

Beställ nu

Special-Elektronik distribuerar nu Dataton i Sverige

Den svenska AV-innovatören Dataton tillsätter Special-Elektronik som exklusiv distributionspartner i Sverige. Dataton grundades 1973 och verkar för att berika besöksupplevelser genom audiovisuella produkter. Dataton arbetar med projektionsmappning och innehållsskapande mot marknader inom fritits- och attraktionsindustrin, liveevenemang, detaljhandel med flera.

Datatons produkt- och tjänsteutbud består av multi-display produktionsmjukvaran WATCHOUT för produktion av shower och uppspelning för flera visningsområden. WATCHOUT möjliggör hantering av alla medieelement för en produktion i form av video, stillbilder, animationer, grafik, liveströmning och ljud. Materialet kan sedan spelas upp på flera skärmar samtidigt, helt synkroniserat.

WATCHOUT kompletteras med Datatons egna mediaservrar för uppspelning: WATCHPAX 20, WATCHPAX 4, nya WATCHPAX 60 och WATCHMAX-serien.

Vid frågor och beställning kontakta Maarten van Slooten, produktansvarig Dataton, på:

Tel: +46 54 444 2041
Mail: maarten.vanslooten@specialelektronik.se

Utforska Datatons projekt

Patenterad takmikrofon från ClearOne

ClearOnes BMA CT är en patenterad takmikrofon som är konstruerad för att perfekt passa in i en takpanel (60x60). Mikrofonen använder riktad ljudupptagning med strålformning och täcker en radie av drygt 5 meter. ClearOnes adaptiva styrning fokuserar automatiskt ljudupptagning på den som pratar. BMA CT kräver därför ingen konfiguration av enskilda strålar eller omkonfiguration om rummet förändras.

BMA CT har inbyggd brusreducering, akustisk ekosläckning och inbyggda ljudfilter. Inkluderandet av signalbehandling på själva enheten eliminerar behovet av ljudprocessering i en DSP-mixer. Detta innebär att färre resurser krävs av mixern och möjliggör seriekoppling med andra mikrofoner vid behov. En DSP, såsom Converge Pro 2, kan också driva upp till 3 st BMA CT för att täcka större utrymmen.

Enheten har även en inbyggd förstärkare på 2x10 watt (8 ohm) för att exempelvis driva extra högtalare i samma rum.

Beställ nu

Klustermikrofon med inbyggt Dante-gränssnitt

CMA Dante är Clearones senaste tillskott till deras utbud av takmikrofoner. CMA Dante bygger på en konstruktion med trippelelement, 360 graders ljudupptagning och innehåller även inbyggt nätverksgränssnitt för Dante.

CMA Dante är flexibel och lättanvänd, mikrofonen är helt immun mot RF, optimerad för ljudupptagning av röster och kan dessutom kedjekopplas för enkel installation.

Mikrofonen matchas med fördel till ClearOnes DPS-mixers, exempelvis Converge Pro 2, men fungerar även utmärkt med andra tredjeparts DSP-mixers. CMA Dante finns i både svart och vitt utförande.

Beställ nu

Varmt välkomna till utbildning med ClearOne den 26 september strax utanför Göteborg!

Under dagen kommer en tekniker från ClearOne ge en översikt av ClearOnes Pro Audio-produkter bland annat mikrofonerna som presenterades ovan. I tillägg, kommer ni få ta del av en funktionsgenomgång av Converge Pro 2 DSP samt en teknisk demonstration och konfiguration av Converge Huddle och Versa Pro.

Utbildningen hålls på Partille Arena och är helt kostnadsfri, vi bjuder dessutom på lunch!

Antalet platser är begränsat till 20 personer, så det är först till kvarn som gäller.

Vid frågor och anmälan, kontakta Peter Wahlgren: Tel: +46 54 444 2065
Mail: peter.wahlgren@specialelektronik.se

Bästa hälsningar,
Special-Elektronik och ClearOne

Anmäl mig nu