Takmonterad rörelsedetektor med LAN/PoE från Crestron

Crestron lanserar en ny takmonterad rörelsedetektor med samma specifikationer som GLS-ODT-C-CN. Den stora skillnaden, och fördelen, är att CEN-ODT-C-POE har LAN/PoE. Enheten har dubbel detektion med infraröd (PIR) och ultrasonisk (US) rörelsedetektion. Detektorn har ett täckningsmönster på 360 grader och ett täckningsområde på drygt 180 kvadratmeter. Dessa egenskaper gör detektorn perfekt för större utrymmen såsom auditorium, lagerutrymmen, lobbys etc.

CEN-ODT-C-POE ger exakt och pålitlig rörelsedetektion och är en effektliv lösning för att reducera energikonsumtion och öka funktionaliteten av ljus- och miljössystem. Vidare är detektorn av lågprofilsdesign som försvinner i omgivningen. CEN ODT-C-POE är dessutom kompatibel med XiO Cloud.

Beställ nu

Världens minsta laserprojektor med 50 000 lumen

Panasonics nya 3-chip DLP projektor har en native upplösning på 4K och är den mest ljusstarka projektorn till dags datum från Panasonic. PT-RQ50 når en ljusstyrka på hela 50 000 lumen (center) och bibehåller ändå en kompakt formfaktor som är lätt att transportera och installera.

Projektorn ger fantastisk färgåtergivning med röd och blå laser samt extremt hög pålitlighet med dubbel strömförsörjning och extra reservingångar för video. Projektorer med laserljuskälla från Panasonic har upp till 20 000 timmar av underhållsfri drift och 3 års garanti på laserljuskällan.

För projektorn finns det ett valbart set om 6 st linser, för enklare anpassningsmöjligheter, och ett valbart instickskort för att expandera antalet anslutningsmöjligheter.

Läs mer

1-chip DLP projektorer från Panasonic

Panasonics PT-RCQ10/PT-RCQ80 ger fängslande färgrika bilder från Panasonics mest högupplösta 1-chip DLP projektorer hittills. Med projektorernas upplösning på 2715x1697 pixlar är de väl lämpade i edge-blend installationer. Projektorerna kan även ta emot 4K-signal.

PT-RCQ10 har en ljusstyrka på 10 500 lumen (center) och PT-RCQ80 har en ljusstyrka på 8 400 lumen (center). Projektorerna är designade för 24/7 projektion med upp till 20 000 timmar av underhållsfri drift.

Båda modellerna finns nu tillgängliga i svart och vit finish. Modellerna är fullt kompatibla med samma tillbehör för tidigare lanserade 1-chip DLP projektorer, exempelvis den nya ultrakorta projektionslinsen ET-DLE020. Med mjukvaran ET-CUK10 (säljes separat) går det dessutom att skapa en edge-blend projektion inom loppet av några minuter.

Beställ nu

Crestron Mercury X konferenssystem

Crestrons Mercury X ger en effektiv konferenslösning för alla UC-plattformar. Crestron Mercury X är designad för att skapa en överlägsen konferensupplevelse för företags- och SMB-applikationer. Mercury X bygger på användning av valfri medtagen enhet och ger därför stor valfrihet angående val av klient, vare sig det är Skype, Teams, Zoom, WebEx etc. Tack vare att klienten är installerad på enheten går det alltid att komma in i mötesrummet oavsett vilken tjänst ni eller er kund använder.

Bordsenheten för Mercury X är en kombinerad högtalartelefon och kontrollpanel som även visar lokal bokningsinformation för rummet på Mercury-enheten och skärmen i rummet. För Mercury X har anslutningar för HDMI, styrportar och kameraingång bytts ut mot en HDBaseT-port och paketerats med en HDBaseT-mottagare med samma anslutningar, allt för en smidigare och snyggare installation.

Mercury X paketeras även med prisbelönta Huddly IQ, marknadens häftigaste kamera för UC-lösningar.

Beställ nu

Kompakt 4K-kamera från Panasonic

Ersättaren till den tidigare storsäljaren AW-HE2 är äntligen här! Panasonics kompakta 4K-kamera levererar hög bildkvalitet som är speciellt lämpad för olika typer av liveproduktioner, inspelningar och webbmöten. AW-UE4 är ideal för både små och mellanstora mötesrum tack vare den högupplösta sensorn, vidvinkellinsen med 111 graders synfält och 4x digital zoom.

AW-UE4 ansluts via HDMI, USB-C eller LAN för streaming och styrning. HDMI-utgången stöder 4K/30p och kan visa bild simultant på samtliga utgångar. AW-UE4 har även stöd för PoE eller strömförsörjning via USB.

Kameran finns tillgänglig i svart och vitt och levereras med takfäste. AW-UE4 finns nu i lager för omgående leverans.

Beställ nu

VXL-serien från Yamaha - nu även med Dante

Yamahas VXL-serie inkluderar nu även P-modellen med inbyggt stöd för Dante och PoE. Yamahas line array-högtalare är en unik kombination av fantastiskt ljud och slimmad design. VXL-serien ger utmärkt projektion, jämn volym och mycket god ljudkvalitet över hela produktserien.

Högtalarna kommer i slimmade 54 mm kabinett med krökta högtalargaller. Tack vare dess design är högtalaren väldigt lättplacerad, modellerna kan dessutom påbyggas och kombineras fritt för att passa in i alla tänkbara miljöer.

VXL-serien P-modell:

16 x 1,5" element med Dante och PoE: svart/vit

VXL-serien:

24 x 1,5" element: svart/vit

16 x 1,5" element: svart/vit

8 x 1,5" element: svart/vit

Se demovideo

Högtalare med otrolig ljudkvalitet över IP från Genelec

Genelec lanserar nu sin installationshögtalare 4430A. En enda CAT-kabel ger ström, högtalarhantering och Audio over IP (AoIP) genom standard Dante- eller AES67-nätverk.

4430A integreras enkelt med hjälp av Genelecs "Smart IP Manager" mjukvara där det går att konfigurera ett nästan obegränsat antal rum, zoner, högtalare och ljudkanaler.

Högtalaren tillverkas i Finland med certifierade hållbara metoder och finns tillgänglig i 120 RAL-färger.

Vid frågor och beställning kontakta gärna vårt säljteam på:

Tel: 054 444 2030
Mail: info@specialelektronik.se

Samsung Flip 2

Samsung släpper nu en uppdaterad version av deras populära Flip-serie. Flip 2 ger ett enkelt, smidigt och snabbt sätt att skriva på valfri visad bildruta utan någon märkbar latens. Upplevelsen är som att skriva med penna på papper!

För Flip 2 har Samsung lagt till funktioner för multi-touch där upp till 4 deltagare kan skriva samtidigt. Skärmen stöder alla webbläsare och har en dokumentvisare som är kompatibel med Microsoft Word, PowerPoint och PDF-format. Flip 2 har även USB, HDMI, NFC och skärmspegling för goda anslutningsalternativ.

Flip 2 kommer i 55" och 65" med full 4K-upplösning. Som tillval erbjuder Samsung ett golvstativ där skärmen kan placeras i stående eller liggande läge. Det finns även ett extra fack som tillval för ännu fler anslutningsmöjligheter.

Beställ nu