Crestron Flex – krångelfri UC-lösning

Nu kan Special-Elektronik äntligen erbjuda Crestron Flex – en serie kommunikationslösningar med totalt fyra produktkategorier som alla erbjuder samma användarvänliga upplevelse, oavsett vilken lokal de installeras i.

Kärnan i Crestron Flex är just en säker och konsekvent användarupplevelse som tillåter användaren att koncentrera sig på sina uppgifter istället för teknikstrul vid uppstart av möten – varje gång! Samtliga produkter i Flex-serien har en inbyggd klient för Microsoft Teams™, Skype® for Business och inom kort även Zoom Rooms™. Genom att komplettera med en kontrollprocessor så kan UC-M150/UC-B160/UC-C160 även fungera som ett styrsystem för att styra övrig teknik i rummet genom samma styrpanel som manövrerar Teams™.

– Nu har vi äntligen nöjet att ha en komplett line-up av rumslöningar från Crestron anpassade för dagens Teams-, och Skypekultur där dessa typer av webbmöten flyttas från din personliga dator till ett dedikerat system i mötesrummen, säger Christoffer Fagerström, Produktspecialist Crestron, Special-Elektronik.

– Extra spännande är lösningen med XIO Cloud som gör att driftsättningen går i raketfart – utan att du behöver ha produkten på plats. Med hjälp av Huddly IQ kan XIO Cloud också få rapporter med värdefull statistik som kan hjälpa beslutfattare att optimera sina framtida investeringar, avslutar Christoffer.

Läs mer om hur Crestron själva presenterar Flex

UC-M150-T

Crestron Flex UC-M150 är en komplett rums-lösning med Mercury som grund. Tack vare Mercury i rummet har vi tillgång till en 7” styrpanel för Teams samt mikrofoner och högtalare på bordet. UC-M150 är en komplett lösning som levereras med en smart kamera i form av Huddly IQ. Genom kameran rapporteras det även till XIO Cloud och/eller Fusion hur många deltagare det faktiskt var i rummet under mötet, vilket ger värdefull kvalitativ användarstatistik.

UC-B160-T

Crestron Flex B160 har en praktisk design och ljudkvalitet i världsklass. B160 erbjuder kristallklart tal och strålande mikrofontäckning under samtal. Paketet består av en snygg soundbar med mikrofoner och en smart kamera i form av Huddly IQ. Allt manövreras via en 10” stor touchpanel med bordskit och är ett komplett rumspaket för små och mellanstora mötesrum.

UC-C160-T

Flex UC-C160 är integrationsmodellen där du tvärtemot UC-M150/B160 designar ditt egna system för att integrera med ljudprocessor, mikrofoner, högtalare och annan teknik. Tack vare denna lösning och design kan Flex även nyttjas i de större mötesrummen, styrelserummen och hörsalarna.

P100-serien

Crestron Flex P100 är en avancerad VoIP-skrivbordstelefon som integreras sömlöst med din Microsoft-infrastruktur. Den erbjuder dels en telefon, men också möjligheten att integrera denna mot ditt Teams- eller Skype-konto för att synka kalendrar och ringa samtal. Dessutom fungerar den som en högtalartelefon till din personliga laptop via en USB-anslutning.

Kontakt:
Christoffer Fagerström, produktspecialist Crestron
e-post: christoffer.fagerstrom@specialelektronik.se
telefon: 054-444 2032

Lina Johansson, vik. marknadsassistent
e-post: lina.johansson@specialelektronik.se
telefon: 054-444 2013

I Sverige distribueras Crestron av Special-Elektronik i Karlstad. Crestron har varit världsledande på professionella AV-lösningar i över 45 år. Genom att erbjuda integrerade lösningar för att kontrollera och hantera bland annat ljud, bild, belysning och ventilation effektiviserar Crestron tekniken och förbättrar livskvaliteten – både i privata hem och offentliga miljöer så som t.ex. universitet, hotell, restauranger, sjukhus och sportarenor.