Ny styrprocessor och nytt operativsystem från Crestron

Crestron CP4-R är en säker och högpresterande styrprocessor som är designad för användning med Crestron Pyng OS 2.0. Förutom det inbäddade systemet Pyng OS 2.0 har CP4-R snabbare användargränssnitt, uppstartningstid, responstid och bättre feedback än föregångaren CP3-R. Produkten är speciellt designad för att vara kärnan av Crestron Pyng hemautomationssystem och har förstärkt processorkraft för att hantera både små och stora hemautomationsprojekt. Vidare möjliggör CP4-R integration av ljud, video, ljus, termostater, motoriserade persienner, dörrlås, sensorer och annan utrustning där allt konfigureras via en Ipad-app. Senare i år får CP4-R även en fri uppdatering till det nya operativsystemet Home OS 3.

Läs mer om hur Crestron själva presenterar CP4-R

Panasonic VMZ50/60

Snart kan Panasonics laserprojektor VMZ60 levereras och det är en efterlängtad lättviktare som nu når marknaden! Flexibilitet definierar Panasonics nya serie som är de lättaste, tystaste och ljusstarkaste projektorerna i klassen.

Samtliga projektorer i VMZ-serien har laser som ljuskälla och bygger på LCD-teknik vilket säkerställer fin och klar färgåtergivning. Tack vare just lasern och ECO-vänliga filter kan projektorn gå upp till 20 000 timmar utan service eller underhåll. ECO-filtren kan dessutom tvättas och återanvändas upp till två gånger.

Till skillnad från många andra mindre installationsprojektorer har VMZ-serien förutom manuell vertikal lens-shift även horisontell lens-shift på +/- 20 grader. Den fasta linsen garanterar bra zoom och kan exempelvis göra bilden 2 meter bred på ett avstånd mellan 2,2 och 3,5 meter. Quick Start/Quick Off Standby Mode gör att bilden dyker upp nästintill direkt när projektorn startas.

VMZ60 har hela 6000 lm medan VMZ50 har 5000 lm. VMZ60 kommer även finnas tillgänglig i svart utförande.

Sennheiser Takmikrofon SL CM

Sennheisers TeamConnect Ceiling 2 är en helautomatisk takmikrofon med 29 individuella rundtagande mikrofonkapslar. SL CM ger en ny form av frihet då ljudupptagning genom automatisk riktverkan fokuserar på den aktiva talarens röst oavsett placering i rummet. Det innebär att möjligheten för god ljudupptagning inte påverkas om talaren sitter, står eller rör sig genom rummet vilket låter människor tala på ett mer naturligt sätt utan att kompromissa om ljudkvalitet.

Takmikrofonen har en subtil design och flexibla installationsmöjligheter, exempelvis i undertak (60x60 cm) eller nedpendlat (tillbehör säljes separat). En mikrofon täcker upp till ca 60 m². SL CM är kompatibel med Sennheisers Control Cockpit mjukvara för att enkelt kunna konfigurera och uppdatera mikrofonen trådlöst. Takmikrofonen bygger även på öppet API för enkel integration med olika video- och ljudkonferenssystem, exempelvis i en Crestronmiljö.

Se en videopresentation av Sennheisers nya takmikrofon

Crestron expansionsmoduler över LAN

Crestrons CEN-IO-moduler är kompakta I/O-moduler som bygger på Crestrons IFE-formfaktor. Detta är exempelvis samma formfaktor som Crestrons minsta processor RMC3 och gateway CENI-GWEXER använder sig av. Modulerna ger expansionsmöjligheter av IR, RS232, relä eller digitala anslutningar. Modulerna ansluts och strömförsörjs via nätverk (PoE). CEN-IO är ett perfekt komplement till MPC3-serien av knappsatser med inbyggda serie-3 processorer.

Serien utgörs av fyra produkter med olika anslutningsmöjligheter:
CEN-IO-DIGIN-104 – Fyra digitala inputs.
CEN-IO-IR-104 – Fyra IR/envägs-serieportar.
CEN-IO-RY-104 – Fyra reläportar.
CEN-IO-COM-102 – Två RS-232 COM-portar.

Crestron ljussensor med mätning av färgtemperatur

Crestrons SolarSync ljussensor GLS-LCCT är en unik produkt som automatiskt uppmäter värden av utomhusbelysning och korrigerar belysningen inomhus. Sensorn är främst avsedd för montering utomhus där den beräknar färgtemperatur (kelvin) och belysningsstyrka (lux) vilka sedan används för att matcha belysningen inomhus. Det innebär en automatisk förbättring av ljusmiljön vilket ökar välbefinnande, produktivitet och främjar den naturliga dygnsrytmen.

Sensorn är konstruerad med en IP67-klassad kåpa som kan installeras både inom- och utomhus. GLC-LCCT har även ett inbyggt värmeelement för att förhindra uppbyggnad av snö och is under kallare månader vilket försäkrar driftsäkerheten året om.

En Crestron GLS-LCCT kan bland annat kombineras med våra LED-plattor från Ledplace. Förslagsvis LP-PL-595 med ett dynamiskt ljus på 3000-6000k (DALI-styrning) som kan monteras i plocktak eller utanpåliggande med förhöjningsram.

Se fler användningsexempel hos Crestron

Panasonic displayer med IR-touch

Panasonics nya skärmserie för mötesrum kommer nu även med touch! Displayerna med IR-touch är baserade på Panasonics populära serie EQ1. Nu kommer samma modeller med en touch overlay och stöd för hela 20 bildpunkter. Detta är ett perfekt komplement vilket möjliggör användandet av en modellserie över en hel installation.

EQ1-IR displayerna finns i storlekarna 43”-86” där storlekarna 43"-65” använder en VA panel med D-LED och 18/7-drift. Resterande 75”-86” använder en IPS panel med E-LED och 24/7-drift. Samtliga displayer i serien har 4k ultra HD upplösning för högsta detalj och bildkvalité.

För större skärmar så lanseras även SQ1-modellerna med IR-touch overlay. Dessa skärmar har utöver stöd för 4K och bra bildkvalité, likt EQ1-serien, även stöd för HDR och Digital Link-ingång (HDBaseT™). SQ1-serien finns för tillfället tillgänglig i 86” och 98”.

SMS Icon Wayfinder

Golvstativen från SMS är simpla och eleganta lösningar som har ett brett utbud av tillämpningsmöjligheter. Stativen är en perfekt matchning för olika touchdisplayer som exempelvis kan placeras i köpcentrum, butiker eller mässor för en mer interaktiv upplevelse. Allt kablage kan ledas genom stativet för en snygg och klutterfri installation.

SMS Icon Wayfinder 200 passar displayer med VESA 100x100 samt 200x200.

SMS Icon Wayfinder 400 passar displayer med VESA 300x300 samt 400x400.