Crestron MC4-R - Processor för Home OS 3 med inbyggt Infinet EX

Crestron fortsätter sin satsning på Home OS 3 och lanserar nu ytterligare en styrprocessor. MC4-R erbjuder en säker, högpresterande och kostnadseffektiv lösning för Crestron Home. MC4-R är en kompakt enhet som strömsätts via PoE. Enheten har även en inbyggd Infinet EX gateway vilket ger möjligheten att ansluta en mängd tillbehör såsom sensorer, knappsatser och fjärrkontrollen HR-310. Processorn tillhör den fjärde generationen och ger kraft nog för att klara mellanstora och stora AV-system samt hemautomatiseringar.

Home OS 3 ligger till grund för systemet där du enkelt konfigurerar hur systemet skall fungera och verka på fjärrkontroller, knappsatser och touchpaneler.

MC4-R kommer finnas till försäljning kort efter ISE 2020. Enheten kommer även finnas paketerad ihop med HR-310 (MC4-R-HR-I) och TSR-310 (MC4-R-TSR).

Läs mer här

Panasonic PAN-AW-HE42

Panasonics AW-HE42 är en Full HD-kamera med samma goda prestanda och kvalitet som AW-HE38/HE40. För AW-HE42 har Panasonic tillfört en 3G-SDI anslutning för att möjliggöra 1080p via SDI.

Med fin optik och mjuka rörelser kommer AW-HE42 ge en ypperlig upplevelse för en mängd tillämpningsområden. Kameran är exempelvis perfekt för inspelning och sändning av föreläsningar eller möten samt livestreaming av konserter och andra events.

AW-HE42 finns tillgänglig i svart och vit finish. I tillägg lanseras den nya kamerakontrollern AW-RP60 som tillhandahåller enkel navigering för installationer med flera kameror.

Beställ mer

ClearOne Versa Pro CT

ClearOne släpper nu en riktigt intressant paketlösning som inkluderar en Converge Huddle DSP och deras populära infällda takmikrofon BMA CTH i 60x60 format. Paketet passar perfekt för små till medelstora rum.

Versa Pro CT är en smidig rumslösning för BYOD-enheter (Bring Your Own Device) där rummet inte kräver en dedikerad klient. Versa Pro CT ger istället en enkel anslutning till din dator för att kunna göra videosamtal med den tjänst/klient som du önskar.

Systemet kommer med en förinstallerad projektfil för de vanligaste rumskonfigurationerna, allt för en smidig installation.

Komplettera med Panasonics nya AW-HE42 eller förra månadens nyhet, AW-UE4, för en komplett BYOD-lösning.

Beställ nu

Legrand Chief CHF-AVSFSS

Chief lanserar nu väggstativet "Tempo" med golvsupport. Med detta system behövs inga funderingar kring väggens hållbarhet vid installation. Det sparar även tid och håller nere kostnaden vid större installationer.

Tempo kommer med ett inbyggt förvaringsutrymme där det går att dölja enheter under skärmen. Det går även att anpassa färg på bottpanelen för att matcha existerande inredning.

Tempo kompletteras med valfritt fäste från Fusionserien och säljs separat. Lämpliga fästen är exempelvis LTM1U, MTM1U, LSM1U, MSM1U, RXF2, RLF2 och RMF2.

Beställ nu

Ändrade skattesatser för kemikalieskatten 1 januari 2020

Från och med den 1 januari 2020 ändras skattesatserna för kemikalieskatten. Skatten infördes ursprungligen den 1 juli 2017 med syfte att, enligt regeringen, bidra till det nationella miljömålet om att skapa en giftfri miljö genom att minska förekomst, spridning och exponering av farliga flamskyddsmedel.

Den nya skattenivån kommer uppgå till 163kr/kg för kategorin ”övriga elektronikvaror” med en maximal skatt per vara på 448kr.

Läs mer här