Crestron utökar sortimentet av DM Lite

Crestron utökar nu DM Lite sortimentet från HDMI-extenders till kompletta presentationsväxlar. HD-RX-4K-serien utgörs av fyra kompakta presentationsväxlar. Alla växlar i serien har inbyggda slutsteg på 2x25 watt samt inbyggd mixer med 2 st linjeingångar, 2 st mikrofoningångar och en linjeutgång för att exempelvis kunna nyttja något av Crestrons mer kraftfulla slutsteg.

Växlarna har två HDMI-ingångar och två eller tre DM Lite-ingångar (beroende på modell) och ger möjligheten att förlänga en HDMI-kabel, via en sändare och CAT-kabel, upp till 40 meter. HD-RX-4K-serien är kompatibel med samtliga sändare i DM Lite produktserien. HDMI-utgången, med inbyggd 4K-uppskalning, visar automatiskt bild från HDMI- eller DM Lite-ingången baserat på senast anslutna enhet. Växeln styrs via knappar på frontpanelen eller exempelvis genom Crestrons kompakta styrsystem MPC3-201.

Modellerna, vars artikelnummer slutar på SW4, har i tillägg inbyggd nätverksswitch med 4 portar där två av portarna har stöd för PoE+. Detta innebär att det exempelvis går att strömsätta styrpanelen ovan eller en RMC3 och valfri TSW-touchpanel.

HD-RX-4K-serien utgörs av:

HD-RX-4K-510-C-E: 3 DM Lite- och 2 HDMI-ingångar
HD-RX-4K-410-C-E: 2 DM Lite- och 2 HDMI-ingångar
HD-RX-4K-510-C-E-SW4: 3 DM Lite- och 2 HDMI-ingångar med inbyggd nätverksswitch
HD-RX-4K-410-C-E-SW4 - 2 DM Lite- och 2 HDMI-ingångar med inbyggd nätverksswitch

Wolfvisions Cynap Pure BYOD presentationslösning

Wolfvisions Cynap Pure är en enkel och smidig lösning för trådlösa BYOD (bring your own device) presentationer med fullt 4k stöd.

Enheten har konstruerats med säkerhet i fokus och bygger på ett Linux operativsystem som minimerar risken för virus och annan skadlig programvara. Cynap Pure krypterar även all data för högre säkerhet.

Cynap Pure installeras enkelt med "plug and play" och erbjuder förstklassig skärmspegling för alla mobila enheter med stöd för AirPlay, Chromecast och Miracast. Vanligtvis krävs det en app eller andra tillbehör för skärmspegling, med Cynap Pure kan du spegla din enhet direkt utan någon dongel, app eller andra tillbehör.

Cynap Pure är lättanvänd, flexibel och är en av de bästa presentationslösningarna just nu.

Produktlansering för Vaddios HuddleSHOT

HuddleSHOT är en allt-i-ett konferenskamera som är speciellt designad för Huddle spaces. HuddleSHOT har en vidvinkelkamera med en synvinkel på 125 grader och upplösning på 1080p/60. Enheten har två integrerade högtalare med stort dynamiskt intervall och två mikrofoner med ekoavbrytning. Mikrofonerna tar upp ljud från upp till 4 meter från enheten.

HuddleSHOT är lätt att använda och installeras via "plug and play". Enheten strömsätts via PoE+ vilket ger flexibla installationsmöjligheter.

HuddleSHOT fungerar med alla större molnbaserade konferensapplikationer såsom Zoom, Teams, Skype for Business, Cisco WebEx med flera. HuddleSHOT finns tillgänglig i färgerna svart och grå.

Uppdatering av Sennheisers TeamConnect Ceiling 2

Takmikrofonen Sennheiser TeamConnect Ceiling 2 är nu certifierad för användning med Microsoft Teams.

Sennheiser erbjuder nu även TeamConnect Ceiling 2 i RAL-färger på beställning.

Sennheisers TeamConnect Ceiling 2 är en helautomatisk takmikrofon med 29 individuella rundtagande mikrofonkapslar. Takmikrofonen bygger på en patenterad beamforming teknik (riktningsförmåga) vilket innebär att deltagare kan röra sig fritt under mötet utan att kompromissa om god ljudupptagning.

Nytt produktutbud och korrigerad prislista från Clic

Clic uppdaterar nu sitt produktutbud och med det följer en ny prislista som gäller från och med den 1 september.

Clic har nu lanserat en längre möbel på 202 cm med djup på 37,5 cm, 45,4 cm och 55 cm. I tillägg lanseras även en serie med mindre djup på 26,5 cm.

Clic introducerar även 5 nya kulörer, som finns tillgängliga i alla storlekar. Samtliga produkter går nu även att beställa i valnöts- eller ekfanér.

Vid frågor och beställning, kontakta Johan Karlsson på:

Tel: +46 54 444 2034
Mail: johan.karlsson@specialelektronik.se

Panasonics GX800 topptestad i Ljud & Bild

GX800 fick full pott i Ljud & Bilds recension från förra veckan. Audun Hage skriver: ”Panasonic-skärmen har en förstklassig bild, med övertygande kontrast, bra svärta och suveräna färger. Plus i kanten för stort formatstöd”.

GX800 är en 4K LED-display med HDR Bright Panel Plus och stöd för HDR10+, Dolby Vision och Dolby Atmos. Skärmen finns tillgänglig i storlekar från 40”-65”:

40" - PAN-TX-40GX800
50" - PAN-TX-50GX800
58" - PAN-TX-58GX800
65" - PAN-TX-65GX800

Läs hela Ljud & Bilds recension här

Höjning av kemikalieskatten

Från och med den 1 augusti 2019 har kemikalieskatten höjts. Skatten infördes ursprungligen den 1 juli 2017 med syfte, enligt regeringen, att bidra till det nationella miljömålet om att skapa en giftfri miljö genom att minska förekomst, spridning och exponering av farliga flamskyddsmedel.

Den nya skattenivån kommer uppgå till 160kr/kg för kategorin "övriga elektronikvaror" med en maximal skatt per produkt på 440kr. För jämförelse, beskattades samma kategori tidigare med 120kr/kg med ett maxtak på 320kr per produkt. Årets reglering motsvarar en höjning på ca 31% per kilo samt en höjning på ca 34% för maxbelopp per produkt.

Distributörer och återförsäljare kan ges en skattereduktion om 50% för varor där andelen brom- och klorföreningar är under 0,1% av vikten. Om varans vikt dessutom innehåller under 0,1% av fosforföreningar kan ett avdrag på 90% göras. Det är dock inte möjligt att helt slippa att betala kemikalieskatten.

Läs mer om kemikalieskatten här