Nya rumsbokningsspaneler från Crestron TSS-7 och TSS-10

Crestron har lanserat en rumsbokningspanel som är baserad på den populära TSW-touchpanelen. Det är en förenklad version dedikerad för rumsbokning med direktuppkoppling mot Exchange, Office 365 Exchange eller Crestron Fusion. Den nya touchpanelen finns i två modeller TSS-7 (7") och TSS-10 (10").

Få en extra synlig indikering om mötesrummets status på avstånd genom att ansluta någon av Crestrons digitala korridorskyltar till bokningspanelen utan behov av programmering - Enklare kan det inte bli!

Skyltarna finns i två modeller, SSW (väggfäste) och SSC (takfäste). För enkel identifiering av rummet finns det möjlighet att gravera in önskad text på skylten. Det går även att ansluta korridorskyltarna via Crestrons bussystem, Cresnet, för att styra skyltarna till att lysa i andra färger än rött/grönt.

Önskar du hellre ha LED-belysningen på bokningspanelens sidor så finns det två nya tillbehör i form av TSW-760-LB (för 7” panel) eller TSW-1060-LB (för 10”).

De nya TSS-panelerna kommer finnas för leverans efter sommaren.

Läs mer om TSS-panelen

MPC3-302 - Kontrollpanel med inbyggd processor

Tidigare i våras kom MPC3-201, en ny stilren kontrollpanel med kapacitiva knappar från Crestron. För de som föredrar riktiga knappar och volymratt så utökas MPC3-serien nu med ytterligare en modell: MPC3-302.

MPC3-302 är en väggmonterad kontrollpanel med inbyggd Crestron serie 3 processor. Den har tio programmerbara knappar med bakgrundsbelysning och tre statiska knappar (volym, on/off och mute). Styrpanelen strömsätts via PoE+ och har fler styrtportar än MPC3-201. Det finns RS-232, IR och även Cresnet. Samtliga tillbehör från tidigare generation MPC-paneler, så som bordmonteringskit och utanpåliggande väggram passar även denna nya, kraftfulla styrpanel.

Kontrollpanelen har en stilren design, perfekt anpassad för det moderna mötes- eller klassrummet och kommer i både vitt och svart utförande.

Läs mer om MPC3-302

Nu lanseras nästa produkt i AirMedia 2.0 plattformen - AM-200

Presentera trådlöst och säkert med AM-200, en produkt som i sitt slimmade format kan monteras bakom rummets display och är perfekt för öppna mötesytor och små konferensrum. Säker trådlös presentation och HDMI-anslutning för traditionell inkoppling av dator. AM-200 kan dessutom strömsättas via LAN-porten och POE.

Den nya AirMedia har ytterligare två funktioner som ligger rätt i tiden: Autostart av display/projektor när du ansluter dig trådlöst eller via HDMI-kabeln. Dessutom går det att ansluta AM-200 direkt mot Microsoft Exchange för att se rumsbokningsinformation inne i rummet. Det går även att skapa en egen välkomstlayout för att t.ex. visa användarna hur de ansluter samt lägga in företagets eller organisationens logotyp.

Det är den enda trådlösa presentationslösningen för företag som kan erbjuda nätverkssäkerhet, molnbaserad distribution och hantering samt iOS-spegling. AirMedia tillämpar standarder så som 802.1x och AES-kryptering. Din trådlösa uppkoppling sker med hjälp av antingen en körbar fil, installerad programvara eller Airplay för Mac/iOS-enheter.

Läs mer om AM-200

Ny installationsprojektor från Panasonic

Panasonic presenterar en ny portabel projektormodell, PAN-PT-VW360. En lätt LCD-projektor (endast 3,3 kg) med en ljusstyrka på 4000 ANSI och WXGA (1280x800 upplösning). Perfekt för skolor eller det lilla mötesrummet.

Med PAN-PTV-W360 får du en utmärkt blandning av bildkvalitet, praktiska funktioner, tyst drift (28 dB) och långvarig pålitlighet. En kostnadseffektiv projektor med dubbla HDMI ingångar och möjlighet till trådlös bildvisning via tillbehöret ET-WML100E.

Läs mer om PAN-PT-VW360

Trevlig sommar önskar vi på
Special-Elektronik!

Sommaren är här och semestertider står för dörren. Vi vill önska dig en riktigt trevlig sommar med hopp om soliga dagar, härliga sommarkvällar och massor av ledig tid tillsammans med nära och kära!

Under sommaren kommer vi ha samma öppettider som vanligt men med begränsad bemanning under veckorna 27-32. Notera även att många av våra leverantörer har långledigt och att detta kan medföra längre leveranstider. Men självklart gör vi vårt yttersta för att allt ska flyta på som vanligt!

Vi önskar dig en riktigt härlig midsommar! /Special-Elektronik