Enkel lösning i jakten på lediga mötesrum med Crestrons korridorsskylt

Nu är det enklare än någonsin att se om ett mötesrum är tillgängligt eller inte. Med Crestrons digitala korridorskyltar får du en direkt indikering på rummets status. Den finns i två modeller, SSW (väggfäste) och SSC (takfäste).

Koppla upp en SSW eller SSC med en TSW x60-serie touchpanel via en USB kabel så ansluter de direkt till varandra utan behov av programmering.

Det går även att ansluta till ett styrsystem via Cresnet och använda Crestron Studio eller SIMPL för att programmera skylten för att anpassa till t.ex. företagets färger eller välja färgstyrka.

För enkel identifiering av rummet finns det möjlighet att gravera in önskad text på skylten som är synlig på upp till 50 meters avstånd.

Se en demonstrationsvideo på Crestrons Facebooksida.

Läs mer om Crestrons korridorskyltar

OneLINK Bridge - ny videobrygga från Vaddio

Vaddio har lanserat en ny integrationslösning för att förenkla dina onlinemöten, OneLINK Bridge. Det är en kombinerad ljudmixer och videobrygga för kameror som tillsammans konverterar de vanligaste anslutningarna så som HDMI, HDBaseT eller HD-SDI från en PTZ-kamera eller kompatibel AV-växel till USB 3.0 för anslutning till en dator. Den är perfekt att använda med era befintliga kameror för att konvertera anslutningen till att passa applikationer som t.ex. Skype för företags krav på USB-anslutning.

Med OneLINK Bridge är långa kabelsträckor inte längre ett problem. OneLINK Bridge använder sig av HDBaseT teknik för att ta emot bild och styrsignal upp till 100m över en enda Cat5e- eller Cat6 kabel.

Den kan även användas som en fristående HDBaseT-mottagare för att få USB 3.0 (ljud och bild), HDMI och HD-SDI signaler till mötesrummet från en HDBaseT-växel från t.ex. Crestron.

Läs mer om OneLINK Bridge

Kombinera det bästa av två världar med Kaleidescape Co-Star

Det har länge efterfrågats möjligheten att uppgradera ett befintlig Kaleidescape Premiere system för att kunna spela 4K Ultra HD filmer i sin hemmabio.

Kaleidescape har tagit fram Co-Star, en förprogrammerad switch som länkar samman en Strato-spelare med ett befintligt Premiere- eller CinemaOne system.

Med Co-Star blir det enklare än någonsin att få tillgång till Kaleidescape Movie Store inklusive 4K Ultra HD material samtidigt som man kommer åt alla sina Blu-Ray och DVD-filmer utan att behöva byta källa. Allt i ett och samma snygga gränssnitt utan fördröjningar!

Installationen är enkel, när du kopplat ihop ditt befintliga Premieresystem och Straton med Co-Star behövs endast en enkel konfigurering innan du kan börja njuta av din filmsamling! Systemet hämtar automatiskt alla filmer och konserter från båda spelarna och visar dem i ett enda stort bibliotek.

Du väljer själv hur många zoner du vill uppgradera genom att addera en Strato och Co-Star per zon.

Se en demonstrationsvideo på Se en video om Kaleidescape Co-Star här.

Läs mer om Kaleidescape Co-Star

Klart och tydligt med Panasonics nya 4K videoväggsskärmar

På vår Panasonic Display Roadshow som avslutas i Göteborg idag har vi demonstrerat Panasonics nya videoväggsskärmar, LFV8-serien och de har väckt stort intresse!

Skärmarna finns i 49” och 55” och är utformade för att kunna användas i 24/7 drift.

LFV8-skärmarna är speciellt anpassade för videoväggar då kant till kant bredden endast blir 3,5 mm pixel till pixel. Skärmarna är 4K anpassade med DP in- och utgångar vilket gör att du kan få en större 4K bild när du bygger minst en 2x2 videovägg.

Skärmen har Panasonics unika IPS-panel som ger starkare färger och kontrast även när betraktaren står vid sidan av displayen. 49” skärmen har en ljusstyrka på 450 cd / m2 medan 55” skärmen har 500 cd / m2. LFV8-serien kommer ersätta LFV5- och LFV6-serien som utgår.

Läs mer om LFV8-serien

Träffa oss på Monitor Roadshow

Monitor Roadshow som besöker Malmö, Stockholm och Göteborg, samlas ett stort antal av nordens leverantörer av professionell utrustning och tjänster inom ljud, ljus, bild, medie- och AV-teknik samt digital signage.

Vi kommer självklart finnas på plats och visa produkter och lösningar för att effektivisera dina onlinemöten med rätt teknik. Vi kommer även demonstrera succéprodukten Crestron Mercury som kombinerar all nödvändig konferensteknik i en enda enhet.

Visst låter det intressant? Anmäl dig här för att få gratis inträde.

Läs mer om Monitor Roadshow

Vi välkomnar Jacob Sernefell till oss på Special-Elektronik

Jacob kommer vara stationerad på malmökontoret och arbeta med försäljning inom privata hem.

Han har en bakgrund som säljare och kommer senast från sportbranschen. Tidigare var han anställd som säljare hos Malmö HiFi Center och The Rock Hemmabio där han arbetade med försäljning av ljud- och bildprodukter. Han har stor teknikkunskap framförallt inom bild och har arbetat med många av Special-Elektroniks varumärken sedan flera år tillbaka. Han har även erfarenhet av installationer och har flera bildkalibreringscertifieringar i bakfickan.

På frågan hur det känns att börja på Special-Elektronik säger
- Det känns kul! Jag har ju varit kund hos Special-Elektronik i många år och för mig står företaget för hög teknisk kompetens och de arbetar ju med varumärken som är the best of the best på marknaden. De har massor av roliga prylar som jag länge suktat efter att både äga och jobba med, så nu får jag ju verkligen arbeta med min stora hobby! säger Jacob Sernefell.

Tveka inte att kontakta Jacob om du har frågor eller behöver hjälp med ditt projekt.

Nya prislistor

Nu har vi nya prislistor på webben från:
- Panasonic Display
- Audiocontrol

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.

Glöm inte att kolla våra realistor – upp till 80 % rabatt!