Liten men otroligt kraftfull!

Panasonics senaste laserprojektor PAN-PT-RZ21K är speciellt anpassad för uthyrning, live framträdanden/staging och stora hörsalar. Med Panasonics egenutvecklade SOLID SHINE-laserteknologi ger projektorn jämn och fin ljusstyrka över lång tid.

PAN-PT-RZ21K är en av världens första filterlösa projektorer och dessutom den minsta och lättaste 20 000 ANSI lumens projektorn på marknaden med sina 49 kg. Projektorn är helt kapslad vilket innebär att den klarar av allt från industrier med dammiga miljöer till festivaler med rökmaskiner. Du kan t.o.m. köra med oljebaserade rökmaskiner utan att byta luftfilter!

PAN-PT-RZ21K är en 3Chip DLP projektor med laserljuskälla och inbyggd redundans som erbjuder oavbruten projektion för att säkerställa att bilden aldrig går förlorad vid ett eventuellt tekniskt fel. Detta minimerar även behovet av att ha en backup projektor. PAN-PT-RZ21K är trots sin ljusstyrka väldigt tyst (46dB), vilket gör att din publik eller tekniker slipper bli utsatt för onödigt högt fläktljud.

Projektorn kan installeras både horisontellt och vertikalt och erbjuder upp till 20 000 timmars underhållsfri drift. Den har även stöd för DIGITAL LINK som gör att du kan skicka okomprimerad bild i full HD-kvalitet, ljud och styrkommandon upp till 100m med en enda CAT-kabel. Precis som sin föregångare PAN-PT-DZ21K har den dubbla SDI-ingångar och alla dess tillbehör så som linser, objektiv och ramar passar även på den nya PT-RZ-21K. Det gör att du kan maximera de investeringar som du redan gjort om du har en sådan projektor sedan tidigare.

PAN-PT-RZ21K finns tillgänglig från och med november och kommer demonstreras på Panasonics Roadshow den 22 november på tekniska museet. Läs mer och anmäl dig här.

Läs mer om PAN-PT-RZ21K

Panasonics nya LCD projektor PT-MZ670 - marknadens kanske tystaste laserprojektor för installationer?

Panasonic har inte legat på latsidan den sista tiden! I november lanserar de även en ny LCD-projektorserie med laserteknik som heter PAN-PT-MZ670. Den består av fyra enheter och de finns med både WXGA och WUXGA upplösning:

WXGA modeller:
PT-MW530 (5500 lm)
PT-MW630 (6500 lm)

WUXGA modeller:
PT-MZ570 (5500 lm)
PT-MZ670 (6500 lm)

Den nya projektorserien är speciellt anpassad för t.ex. föreläsningssalar, mötesrum och klassrum som har större projektionsdukar på ca 100”-150”. Projektorn är tystgående med endast 32/26dB i ljudnivå och är därmed kanske marknadens tystaste laserprojektor!

PAN-PT-MZ670 är en kraftfull projektor som är konstruerad för underhållsfri drift i upp till 20 000 timmar och den har ett imponerande kontrastförhållande på 3 000 000:1 som ger en otroligt skarp bild.

PAN-PT-MZ670 har en motoriserad lens shift som gör att du enkelt kan flytta linsen ifall projektorn sitter olämpligt. Det finns även möjlighet att byta linser och återanvända linserna från PT-EZ770-serien. (ET-ELT20/ET-ELT21 och ET-ELW20/ET-ELW21/ET-ELW22)

PAN-PT-RZ21K kan installeras både horisontellt och vertikalt samt har stöd för DIGITAL LINK.

Läs mer om PAN-PT-MZ670

Ny succéprodukt från Crestron för webbaserade mötesrum!

HD-EXT-USB-2000-C är en ny smart extender som har stöd för både HDMI och USB 2.0 samt RS-232, IR och nätverk vilket gör att du enkelt kan förlänga alla dina signaler. Kitet består av en sändare och en mottagare som kan installeras upp till 100 meter ifrån varandra och signalerna transporteras över en enda CAT-kabel tack vare HDBaseT-tekniken. Eftersom extendern kommer som ett kit så minimerar det antalet produkter i din installation. HD-EXT-USB-2000-C stödjer 4K med HDCP 2.2 som är den senaste versionen av kopieringsskydd.

Onlinemöten blir allt vanligare och ställer högre krav på tekniken i mötesrummen. Med HD-EXT-USB-2000-C förenklas installationen genom att kombinera HDMI- och USB i en och samma extender. HD-EXT-USB-2000-C är den ultimata produkten för att förlänga signalkablarna från och till t.ex en monitor och USB-kamera.

Den är även ett perfekt komplement till Crestron Mercury då det förenklar en installation och säkerställer funktionen då både HDMI och USB har sina begränsningar vad gäller kabellängder.

Passa på!
Just nu kan du få ett prova-på-pris på din första enhet som ger dig ytterligare 10% på din ordinarie rabatt. Ange kod "prova på "när du beställer. Erbjudandet gäller t.o.m 31 dec 2017.

Beställningar kan som vanligt göras via vår webshop, alternativt kontakta någon av våra säljare eller maila in din order.

Läs mer om HD-EXT-USB-2000-C

Fästen för stretched displays från välkända Chief

Stretched displays blir allt vanligare inom Digital Signage-lösningar. Det är ett enkelt sätt att fånga betraktarens uppmärksamhet med information i mindre utrymmen så som korridorer, tak, transportanläggningar och butiksytor. Problemet har alltid varit det glesa utbudet av fästen, men nu finns det två nya på marknaden!

Chief har lanserat ett nytt fäste och ett nytt tillbehör till stretch monitorer som har VESA standard 600x200 vilket ger en enkel installation och håller displayen stabil för en optimal upplevelse:

CHF-PSMH2860 är ett platt väggfäste som fungerar för skärmar i både landskap- och porträttläge. Fästet klarar skärmar på 34 kg och bygger endast 38 mm på djupet vilket gör att fästet kan bära tunga monitorer utan att synas. Max VESA-hålbild är 600x200.

CHF-FCASFP är ett komplement till det befintliga takfästet CHF-LCM2X1 för att kunna montera breda skärmar i landskapsläge och tak. CHF-LCM2X1 i kombination med CHF-FCASFP klarar tillsammans skärmar upp till 56 kg, VESA 1800x300 och kan dessutom tiltas upp till 20 grader. Dessa kompletteras sedan med rör i önskad längd (upp till hela 3700 mm!) och lämpligt takfäste ur befintligt sortiment där det finns möjligheter för både släta och vinklade tak samt även för undertak och balkar.

Läs mer om Chiefs fästen för stretched displays

SpinetiX - Ny leverantör av Digital Signage produkter

Vi är glada att kunna meddela att vi är ny svensk distributör till SpinetiX som specialiserat sig på Digital Signage produkter.

Digital Signage blir allt vanligare i offentliga miljöer och blir därmed ett viktigt komplement till vårt befintliga produktsortiment för digitala lösningar.

SpinetiX produkter är intuitiva, professionella och kraftfulla för att tillgodose alla de behov och utmaningar som finns inom Digital Signage. De erbjuder skalbara system från mindre företagsinstallationer och enskärmslösningar till storskaliga installationer på t.ex. offentliga platser och butiksmiljöer.

Se vårt sortiment av Spinetix produkter

Lär dig mer om ClearOnes produkter

För dig som arbetar med, eller är nyfiken på, ClearOnes produktsortiment kan de nu erbjuda dig gratis onlineutbildningar. Utbildningarna är tekniska och riktar sig till återförsäljare för att du ska få en mer detaljerad överblick över ClearOnes produkter och hur du kan konfigurera dem. I dagsläget finns det tre kurstillfällen:

- 1-2 nov: Network Media Streaming Technical Specialist course kl. 17.00-20.00
- 7-10 nov: Pro Audio Technical Specialist course kl. 10.00-13.30
- 12-13 dec: Media Collaboration Technical Specialist course kl. 10.30-13.30

Det är begränsat antal platser och du kan registrera och anmäla dig här.

Leveransinformation på hemsidan

Vi vill uppmärksamma dig på att vi har en funktion på hemsidan under respektive produkt som anger en uppskattad leveranstid på din vara. Detta kräver dock att du är inloggad på hemsidan. Leveranstiden finns i 3 kategorier:

- Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Varor som finns i lager skickas normalt inom 1-3 arbetsdagar efter det att vi har mottagit din beställning.

- Skickas inom 4-10 arbetsdagar eller leveranstid >10 arbetsdagar
Om en vara är slut på vårt lager eller om varan skickas direkt från fabrik varierar leveranstiden beroende på leverantör.

- Beställningsvara
Leveranstiden på beställningsvaror varierar beroende på leverantör. Det normala är 3-20 arbetsdagar. Kontakta någon av våra säljare för mer information.

Vår målsättning är att alltid leverera inom den utlovade leveranstiden och observera att leveranstiden som anges är arbetsdagar samt alla leveranstider är preliminära.

Se exempel på leveranstid

Nya prislistor

Nu har vi nya prislistor på webben från:
- Panasonic Display
- Samsung Hotell TV
- Samsung LFD
- SpinetiX
- Stealth Acoustics

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.

Glöm inte att kolla våra realistor – upp till 80 % rabatt!