Crestron fästen
Crestron Mercury - nu med Skypeklient för ljudkonferens och fler monteringsmöjligheter

Nu finns det ett vridbart monteringsfäste för Crestrons unika videokonferens- och högtalartelefon Mercury som har både en inbyggd touchpanel, SIP client, USB-anslutning, rumsbokning, mikrofon och högtalare - allt förpackat i en snygg bordsenhet tillsammans med en extern webbkamera!
Fästet kan vridas i 180 grader så att alla mötesdeltagare enkelt kan hantera enheten. Kablarna dras genom mittendelen av fästet och kommer ut under bordet för en mer diskret installation och för att undvika kabeltrassel.

Från och med idag finns det en ny mjukvaruuppdatering som gör att du får tillgång till en Skype for Business klient så att det går att ringa röstsamtal direkt från din Mercuryenhet utan att behöva koppla in en dator. Alla enheter som är inställda på automatisk uppdatering av mjukvaran får den automatiskt installerad.

Crestron har även lanserat ett nytt väggfäste Multi-Surface Mount Kit till touchpanelerna TSW-760 och TSW-1060 som går att installera på en mängd olika släta ytor. Vad sägs om t.ex. glas, marmor, träpanel eller gips? Installationen kan ske helt utan skruvar och monteras då med medföljande monteringskit.
Fästet är vinklat 20 grader uppåt för att kunna monteras på en lägre höjd, t.ex. i en miljö med krav på handikappanpassning.

Multi-Surface Mount Kit kan med fördel placeras utanför mötesrummen då även TSW-760 och TSW-1060 har fått en ny mjukvaruuppdatering som gör att du nu kan ha kalenderbokning i touchpanelen direkt mot Microsoft Exchange eller Crestron Fusion. Fästet finns i både vitt och svart.

SpinetiX
Skapa levande innehåll på ett enkelt sätt med produkter från SpinetiX

SpinetiX är specialiserade på Digital Signage och erbjuder några av de mest pålitliga och användarvänliga produkterna på marknaden.

Deras produkter passar alla behov och utmaningar inom AV-installationer och de erbjuder skalbara system för mindre företagsinstallationer och enskärmslösningar till storskaliga installationer på t.ex. offentliga platser och butiksmiljöer.
Alla mediaspelare har plug-and-play funktion och en upplösningsmöjlighet på 1080p.

Diva är SpinetiX enklaste mediaspelare för enskärmslösnigar som inte kräver någon extra programvara utan den kommer med ett intuitivt inbyggt gränssnitt som finns tillgängligt för både din dator, surfplatta och smartphone. Det gör att du enkelt kan skapa dina projekt och schemalägga dem direkt från din webbläsare. Med SpinetiX Premium Monitoring Service kan du kontrollera vad som visas i realtid på din display oavsett vart du befinner dig.

HMP300 stödjer alla bildstorlekar och orienteringar för att leverera Full HD-video och animationer med grym kvalitet på en eller flera skärmar!
Bildskärmar och interaktiva enheter kan enkelt anslutas via både USB- och seriell port. HMP300 är programmerbar och hjälper dig att säkert och enkelt dela källinnehåll från olika molntjänster.

HMP350 är SpinetiX mest avancerade mediaspelare. Den har samma funktioner som DIVA och HMP300 men med ytterligare kapacitet och flexibilitet för att kunna leverera innehåll till videoväggar, livestreaming och interaktivitet!

Tillsammans med SpinetiX nya mjukvara Elementi är skalbarheten aldrig ett problem och du kan kontrollera och hantera hur många skärmar som helst! Med HMP300 och HMP350 kan du enkelt hämta datadriven information eller integrera tekniker från tredje part som t.ex. sensorer, mätare och säkerhetskameror med dina digital signageprojekt vilket ger en oöverträffad grad av interaktivitet!

Läs mer om SpinetiX produkter

Utbilda dig i Digital Signage tillsammans med SpinetiX

Missa inte chansen att lära dig mer om Digital Signage och SpinetiX när vi bjuder in till ett inspirerande kurstillfälle i Stockholm den 12 december. Oavsett om du har lång erfarenhet inom Digital Signage eller precis har börjat så kommer du få en inblick i hur SpinetiX arbetar och hur du enkelt kan använda deras skalbara produkter i dina projekt för att skapa levande innehåll.

Dagen är uppdelad i två delar, där den första delen är teoretisk och en introduktion av SpinetiX, deras produktsortimentet och unika partnerprogram Channel Partner Program.
Den andra delen är praktisk med en hands-on på SpinetiX nya mjukvara Elementi och då krävs det att du har med dig en egen dator.
När du har gått utbildningen blir du automatiskt en auktoriserad återförsäljare av SpinetiX!

Läs mer och anmäl dig till kursen

Linkray
LCD-displayer med inbyggd LinkRay-teknik

Panasonics displayserie SF1H har en unik lösning som de kallar för LinkRay. Det är ett inbyggt marknadsföringsverktyg som använder LED-ljus för att sända innehåll till mobila enheter, vilket förvandlar digital signage-skärmar, skyltar och ljuskällor till 1-2-1-marknadsföringsverktyg för smartphones. Med hjälp av ljuset i displayen och smartphonens kamera kan besökaren få ytterligare information om t.ex. produkten, tavlan eller resan som visas på skärmen, direkt till sin smartphone. LinkRay-tekniken är ett fantastiskt sätt att förbättra besökarens upplevelse på olika platser som t.ex. museum, konstutställningar och butiksmiljöer. För mer information om hur LinkRay fungerar, klicka här.

SF1H-serien finns i 42”, 49” och 55” och är utformade för att kunna användas i 24/7 drift.
Displayerna har en hög ljusstyrka på 700 cd/m2 som ger skarpa bilder även i ljusa miljöer. De har även Panasonics unika IPS-panel som ger starkare och mer korrekta färger och kontrast även när betraktaren står vid sidan av displayen.
Displayerna är utrustade med DIGITAL LINK som gör att du kan skicka okomprimerad bild i full HD-kvalitet, ljud och styrkommandon upp till 100m med en enda CAT-kabel. De har dessutom olika signalingångar så som 2x HDMI, DVI-D och USB.
I början på 2018 utökas SF1H-serien med en 70" och 80" modell.

Läs mer om LinkRay

Utbildning
Nya Crestron-kurser och kursdatum!

Vi på Special-Elektronik tycker att det är viktigt att våra återförsäljare är uppdaterade inom den senaste tekniken. Därför erbjuder vi regelbundet ett stort urval av Crestrons kurser till våra kunder. Oavsett om du är ny i din roll eller har lång erfarenhet inom installationer, programmering eller försäljningen av AV-teknik så har vi kurser som kan vara intressanta för dig.

Vi är extra glada över att vi nu kan erbjuda ytterligare några nya kurser. Antalet platser är begränsat så anmäl dig redan idag:

- Crestron Fusion - Crestron Studio - CTI-Technician - NVX Design and Networking

Läs mer och anmäl dig till någon av våra kurser

Prislistor

Nu har vi en ny prislista på webben från:
- Panasonic Display

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.

Glöm inte att kolla våra realistor – upp till 80 % rabatt!